Нов компютърен кабинет откриха във филиала на ВТУ във Враца (Снимки)

Нов компютърен кабинет откриха във филиала на ВТУ във Враца (Снимки)

Напълно оборудван кабинет за електронно обучение и практика беше открит във филиала на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ във Врац, съобщиха от пресслужбата на града.

Символичното прерязване на лентата направиха кметът Калин Каменов, ректорът на висшето учебно заведение – проф. д-р Христо Бонджолов и Илия Кръстев, изпълнителен директор на „A Data Pro“ и председател на Управителния съвет на Българската аутсорсинг асоциация. Проф. Бонджолов благодари за успешното сътрудничество с ръководството на Община Враца за това, че заедно работят за още по-бързото развитие на региона. Калин Каменов заяви, че Враца има нужда от качествено подготвени кадри, и допълни, че Враца е един от първите градове в страната, в който се въвеждат облачните системи за събиране на информация.

Каменов каза още, че след няколко месеца ще стартира дигитален хъб в града, ще бъдат открити нови предприятия, ще се разкрият нови паралелки.
Новият кабинет за електронно обучение и практика е предназначен предимно за обучение на студентите от 3 нови за филиала специалности – „Педагогика на обучението по български език и информационни технологии“, „Педагогика на обучението по история и информационни технологии“, „Педагогика на обучението по математика и информатика“.
От новия технологичен ресурс ще се възползват също така и всички преподаватели и студенти на учебното заведение.
Компютрите, комбинирани с лаптоп и телевизор, са осигурени в резултат от развитието на съвместен проект между Великотърновския университет и фирма.
На тържественото откриване на компютърния кабинет присъстваха още: директорът на филиала във Враца – доц. Рени Георгиева Христова-Коцева, помощник-ректорът Олег Божанов, представители на ръководството на университета, преподаватели, студенти.

Снимки:Община Враца

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder