Холандски и български полицаи обменят добри практики на обучение в Кърджали

Холандски и български полицаи обменят добри практики на обучение в Кърджали

Четирима представители на полиция в Хага, които са на тридневно обучение с полицейски служители от Кърджали и Хасково, се срещнаха вчера с директора на ОДМВР старши комисар Атанас Илков, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обучението е по проект „Интегриран подход към българските граждани в Хага“, финансиран изцяло с подкрепата на Министерството на безопасността и правосъдието и Министерството на външните работи на Кралство Нидерландия. На срещата с областния директор присъстваха: ръководителят на проекта полицейски комисар Нико ван Ойк, Роб ван дер Схор, зам.-началник на полицейско управление, и полицейските инспектори Бренда Хойт и Бас Леу. Старши комисар Илков запозна гостите с работата на полицията в ОДМВР-Кърджали. Той открои намаляващия брой престъпления в областта и отбеляза факта, че тя е вътрешна гранична зона и огромен транзитен коридор, по който през летния сезон преминават на ден хиляди автомобили на български и чуждестранни граждани. Като приоритет в работата на полицейските служители в Областната дирекция ст. комисар Илков изведе противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества. Той пожела успех на участниците в обучението, в рамките на което ще бъдат обменени добри практики за противодействие на престъпленията и подчерта, че форматът ще допринесе за повишаването на сигурността в населените места и на доверието му към работата на полицията.

Ръководителят на проекта Нико ван Ойк сподели, че в Хага има все повече работещи чужди граждани, които често пъти тръгват неподготвени, попадат в мизерни условия и стават обект на експлоатация от посредници. В рамките на осъществената среща беше обсъдена идеята за по-активна превантивна работа сред общностите, които търсят работа в чужбина, за да бъдат максимално подготвени за възможните рискове в този процес.

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder