Измаменият от мними майстори може да се окаже обвинен в отвличане

Измаменият от мними майстори може да се окаже обвинен в отвличане

В края на юли тази година Ганчо Ганчев от радневското село Трънково, решава, че трябва да направи ремонт на покрива на къщата си. Търси фирма с идеята за качествена работа. Открива фирмата в интернет и подписва договор с нея. Извършва и разплащания с представителите на фирмата, която трябва да приключи с ремонта на покрива за 4 дни.

Подобно нещо обаче не се случва. Работниците посещавали обекта няколко дни без да свършат никаква работа и накрая изчезнали напълно.

Ганчо, започнал сам да отремонтира покрива си, а за извършените разплащания имал подписани документи. В началото на август, работниците се появили отново с нови искания за авансови плащания.

Ганчо позвънил на полицията в Раднево и алармирал за измамата, в която той смята че е попаднал. До пристигане на полицията направил граждански арест завързал четиримата работници със свински опашки. Твърди, че е бил сам.

Ганчо обаче е задържан, пуснат е под гаранция. Прокуратурата има доказателства от свидетели, че е задържал хората по особено мъчителен начин. Нанесъл е и побой, с ръце и сноп свински опашки, накарал ги е да подпишат неистински документи. От фирмата, която е с адресна регистрация в София потвърдиха, че има извадени медицински свидетелства за побоя, а Ганчо искал други ремонти, които не били описани в договора.

Прокуратурата в Раднево е повдигнала обвидение и срещу други двама души са съпричастност при извършването на гражданския арест и нанасянето на побой над строителите. Те са роднина и приятел на Ганчо, самият той счита, че е жертва на измама. През декември трябва да приключи досъдебното производство и да бъдат предявени обвиненията.

източник: bgonair.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder