Видин бе домакин на състезание под мотото „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“ (Снимки)

Видин бе домакин на състезание под мотото „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“ (Снимки)

Спортната детска проява се проведе на закритата лекоатлетическа писта на стадион „Георги Бенковски“, съобщиха от общината.

Инициативата е на Главна дирекция “Национална полиция“ -МВР и Съюза на пивоварите в България, а домакини са Областната дирекция на МВР, Регионалното управление на образованието и Община Видин.
Официални гости на събитието бяха кметът на Общината д-р Цветан Ценков, заместник областният управител Анжело Методиев, началникът на РУО Веселка Асенова, заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, директорът на ОД на МВР – Видин старши комисар Петър Коцин, председателят на Съюза на пивоварите Ивана Радомирова, директорите на училищата, чиито възпитаници демонстрираха спортни умения, представители на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Общинския съвет по наркотичните вещества.
В приветствието си към присъстващите видинският кмет заяви, че категорично подкрепя мотото на кампанията „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“ и нейните цели. Защото активното спортуване, физическото възпитание и здравословният начин на живот са чудесна алтернатива за ангажиране на свободното време на подрастващите и превенция на насилието, агресията и извършването на всякакви противообществени прояви. Той пожела успех на инициативата и изрази надеждата си, че тя ще се превърне в традиция.
В спортното състезание се включиха ученици от пети и шести клас на видинските училища СУ “Св. св. Кирил и Методий“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Любен Каравелов“, ППМГ „Екзарх Антим I“, СУ „Цар Симеон Велики“ и СУ „П.Р.Славейков“. Отборите демонстрираха спортни умения, бързина и прецизност в пет щафетни игри: „Бягане и предаване на щафетна палка с докосване на ръка и връщане“, „Бягане, вземане на три топки, поставяне в пресечен конус, докосване на ръка и връщане“, „Бягане с преминаване под препятствия“, „Бягане, вземане на пресечен конус, нанизване на щафетна палка и връщане“ и „Надскачане в колони“. Децата се включиха в надпреварата с много ентусиазъм и показаха висок спортен дух.
Зрителите имаха възможност да наблюдават и приятелска футболна среща между отборите на детски спортен клуб „ПЕГАС СПОРТ“ и полицейски служители от спортен клуб „ВИДАПОЛ“.
За доброто настроение на всички се погрижиха съставът за народни танци и мажоретките от СУ “Св. св. Кирил и Методий“.
Всички отбори получиха купи, медали и грамоти. Участниците награди заместник-кметът Борислава Борисова.
Домакините на събитието също получиха награди, осигурени от Съюза на пивоварите в България.
Мероприятието се проведе с любезното съдействие на председателите и представителите на видински спортни клубове, които бяха и съдии на състезанието – СК „Радуканови“, СК „Бдин атлетик“ и СК „ПЕГАС СПОРТ“.
Инициативата се реализира в изпълнение на дейност „Използване на физическото възпитание и спорт за изграждане от най-ранна възраст на личностни качества – работа в екип, толерантност, отговорност и дисциплина за постигане на активно поведение срещу насилието и агресията върху личността“, в рамките на Националната стратегия за младежта (2010-2020).


Снимки:Община Видин

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder