В Световната седмица на предприемачеството се проведе полудневно образователно пътуване до винарска изба „Двете Тополи“ в с. Неговановци (Снимки)

В Световната седмица на предприемачеството се проведе полудневно образователно пътуване до винарска изба „Двете Тополи“ в с. Неговановци (Снимки)

От 18 до 24.11.2019 г. е Световната седмица на предприемачеството. През втория ден от седмицата се проведе полудневно образователно пътуване до ВИНАРСКА ИЗБА „ДВЕТЕ ТОПОЛИ“ в с. Неговановци, съобщи г-жа Ели Цветанова.

В работната група се включиха ученици от спец. „Икономика и мениджмънт“, обучаеми в 8-ми, 9-ти и 11-ти клас на ПГАЗ – Видин, с ръководители г-жа Ели Цветанова и г-жа Верония Върбанова – старши учители по икономически дисциплини.
Предприятието има 4-годишна история, със собствени лозови масиви, преработка на гроздето и производство на вино. Избата е бутикова, изградена в съответствие с всички съвременни технологии на производство. Главният технолог г-н Петър Илиев, разказа и показа какво се случва от ранна до късна есен в хода на производството и последващите действия по продажбата на продукцията.
„По пътя на виното“ минахме с г-н Петко Мичев и г-жа Милена Идакиева, които идват от София и създават предприятието, като разчитат на плодородната земя, интересните сортове грозде и опита на местните хора лозари и винари. Собствениците продължават да работят в посока дегустация „на място“ в специално изградената зала, прилагане на маркетингови стратегии и обогатяване на колекцията от наистина заслужени награди!

Световната седмица на предприемачеството стартира през 2008 г. в 77 държави с две основни цели – да насърчи предприемачеството и да подобри образованието на децата и младежите. Официален домакин за нашата страна от самия й старт е Джуниър Ачийвмънт България.
Тя е най-мащабният в света празник на новаторите и предприемачите, които дават живот на идеите си в нови бизнеси, насърчават икономическото развитие и подобряване на благосъстоянието на хората. Всяка година в продължение на една седмица през месец ноември се провеждат хиляди събития и състезания на местно, национално и световно ниво, които помагат на младите хора да направят следващата стъпка в своето пътешествие в предприемачеството. Тези разнообразни инициативи – от мащабни състезания и събития до приятелски срещи и дискусии, свързват младите хора с бъдещи сътрудници, ментори и дори потенциални инвеститори, като разкриват пред тях нови и вълнуващи възможности.


Снимки:Г-жа Ели Цветанова

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder