Топ вести
04.08.2021 - Заповядайте на последния концерт за лято 2021 на Симфониета-Видин заедно с квартет „Геомарчало“ и Драгомир Драганов
04.08.2021 - МЗ препоръчва на българите да не пътуват до Кипър, Гърция и Турция
04.08.2021 - Проект на Споразумението за партньорство представи пред бенефициентите и заинтересованите страни ОИЦ-Видин
04.08.2021 - Цял уикенд за видинчани с готини автомобили, музика и изненади
04.08.2021 - Няма пострадали българи при пожарите в Гърция
04.08.2021 - Депутатите задължиха главния прокурор да докладва за работата на Бюрото по защита на свидетели
04.08.2021 - Допълнителни профилактични прегледи за учители след Covid-19
04.08.2021 - Янев: Гражданите имат право да знаят кой определя приоритетите и постовете в потенциалния нов кабинет
04.08.2021 - Бизнесът настоява временно да се ограничи износът на ток
04.08.2021 - Турнир „Старата пушка – 2021“ край Берковица
ДФ „Земеделие“: Няма опасност от загуба на евросредства заради къщите за гости

ДФ „Земеделие“: Няма опасност от загуба на евросредства заради къщите за гости

253 са актовете за къщи на гости, които сме издали. При 158 бизнес планът не е изпълнен на база, на която да твърдим, че се развива селския туризъм. Това означава, че планът е бил добър, но резултатите са нулеви.

Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ Васил Грудев, който коментира скандала с къщите за гости, предаде Novini.bg
81 млн. лева е стойността на тези 288 къщи, които ние проверихме след изричната заповед на министъра на земеделието. Това не е цялата сума, отпусната за къщите на гости. Това е сумата за къщите, които сме проверили. В тези 158 случая може със сигурност да твърдим, че тези къщи не са построени, за да посрещат гости. Всички те не са донесли този бизнес стимулатор на селските райони. Нашата роля е да оценим това изпълнение и да кажем – тази инвестиция не е добра, тя не функционира нормално и следва тази инвестиция да бъде възстановена. Процедурата ще бъде дълга. Очакваме да получим възраженията на нашите бенефициенти и тяхното мнение, защо не са успели да реализират бизнес плановете си. Не сме откриватели и иноватори в нереализирането на бизнес планове с европейски средства. Това го има в цяла Европа. Взели сме си поука, че точно къщите за гости няма да допринесат за развитието на селските райони“, разкри Грудев.
„При къщата на Александър Манолев има класически опит за измама. Там тече разследване. Тази къща е санкционирана и трябва да върне на 100% всички отпуснати средства. Искам категорично да заявя, че няма никаква опасност от загуба на евросредства. Нашите контролни органи очевидно действат бързо и правилно. Приемете казуса с къщите за гости просто като една недобра инвестиция“, добави Васил Грудев.

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder