Стартира благотворителната кампания „Осинови врачанско семейство“ ( Снимки )

Стартира благотворителната кампания „Осинови врачанско семейство“ ( Снимки )

За 17-та поредна година беше дадено началото на благотворителна кампания „Осинови врачанско семейство“, инициирана от граждански организации във Враца в подкрепа на социално слаби семейства и техните деца, съобщиха от прессцентъра на града.
„Днес е 21 ноември- Ден на християнското семейство“, който се празнува от 90 години. Поздравявам организаторите и всички, които ще се включат в инициативата, защото това е един прекрасен повод, в навечерието на Коледните празници, да усмихнем повече деца на Враца. Пожелавам Ви да раздавате повече топлина, светлина и доброта на нашите деца! Честит Празник!“ – каза в приветствието си заместник-кметът Петя Долапчиева, която символично „осинови“ 4-годишно момиченце.
Кметът Калин Каменов ще зарадва с подаръци за Коледа 5-годишно момченце, което си е пожелало – спортен екип, книжка, конструктор и лакомства. С подаръци за предстоящите празници ще зарадват децата и заместник-кметът Мария Попова и секретаря на Община Враца – Нина Дакева.
На събитието, което се проведе във фоайето на читалище „Развитие“, присъстваха още областният управител на област Враца Малина Николова, председателят на Общински съвет-Враца Нели Стоянова, общински съветници, директори на образователни и културни институции и др.
Благотворителната кампания, в която ще бъдат включени повече от 100 деца от училища и детски градини в града, продължава до средата на декември и има за цел да подпомогне врачански семейства в затруднено положение с подаръци за коледните и новогодишни празници.


Снимки:Община Враца

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder