Държавен куклен театър – Видин гостува в Пловдив в рамките на програмата за Европейска столица на културата  2019 г.

Държавен куклен театър – Видин гостува в Пловдив в рамките на програмата за Европейска столица на културата 2019 г.

Държавен куклен театър – Видин гостува в Пловдив в рамките на програмата за Европейска столица на културата 2019 г., каза за Радио „Фокус“ – Видин Павлинка Трифонова, директор на театъра.

Тя посочи, че от 25 до 29-ти ноември от 19.00ч. на сцената във Военния клуб Видинският куклен театър ще представи своя постановка. „Спектакълът „Малък театър на края на света – Опус ll“, с който гостуваме в Пловдив, е резултат на сътрудничеството между Държавен куклен театър – Видин и Театър де ла Масю, Франция. Това е поетична лаборатория, в която под лупа е увеличен светът на куклите като метафора за света на човеците. „Малък театър на края на света – Опус ll“ е опит да се преосмисли граничността на театралните навици“, заяви Павлинка Трифонова.

Тя допълни, че спектакълът е част от проекта INEUPUP – Иновативен европейски куклен театър, съфинансиран по програма „ Творческа Европа” на Европейския съюз. Според Павлинка Трифонова зрителите ще могат да се насладят на едно различно театрално преживяване, лишено от думи, рамки и жанрови ограничения.

На 1 декември, спектакълът ще гостува на сцената на НДК, в театър „Азарян“.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder