Осем са обвинени за участие в група за наркоразпространение в София (Видео)

Осем са обвинени за участие в група за наркоразпространение в София (Видео)

Операцията по противодействие на наркоразпространението бе проведена на 18 ноември на територията на столицата, съобщиха от МВР.
Действията бяха осъществени от служители на ГДБОП и колегите им от СДВР, под наблюдението на Специализираната прокуратура. В рамките на акцията бяха задържани 15 души, а при извършените обиски и претърсвания у всеки от тях бяха намерени наркотици, подготвени за продажба на черния пазар – общо 10,5 килограма марихуана и амфетамини, 240 000 лева, електронни везни, машинки за нарязване на марихуана и множество други доказателства за престъпната им дейност.

Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на осем от обвинените за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. На останалите седем от групата съдът наложи парични гаранции от по 5000 лева с мотива, че не са осъждани, че са на младежка възраст (родени между 1991 г. и 1999 г.), както и че степента на участието им в престъпната група е по-малка. Съдът прие, че за всичките 15 обвинени по досъдебното производство е налице обосновано предположение да са извършили престъпленията, за които са обвинени.
Обявен за международно издирване е 16-и участник в групата, на когото е повдигнато задочно обвинение, което предстои да му бъде предявено.
Специализираната прокуратура ще протестира определението на съда в частта му за определените мерки за неотклонение „парична гаранция“ на седемте участници в групата.

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder