Осъдиха бивш служител на МВР-Монтана за присвояване

Осъдиха бивш служител на МВР-Монтана за присвояване

Районен съд – Монтана одобри споразумение, сключено между Районна прокуратура и защитата на подсъдим, за наказание от четири месеца затвор условно за извършено от него длъжностно присвояване, за улесняването на което е извършил и друго престъпление, съобщи Монтана 24.

53 годишният мъж в качеството си на длъжностно лице – завеждащ служба ,,Вещева“ и домакин в сектор „Финансово осигуряване, управление на собствеността и социални дейности“ към отдел „Административен“ при ОД на МВР – Монтана, за периода от 18 август 2016 г. до 10 май 2017 г. в Монтана, в условията на продължаване престъпление извършил пет деяния, които осъществяват един и същ състав на едно и също престъпление – присвоил вещи: 2 броя акумулатори 65Аh, накладки-предни – 1 брой, 4 броя гуми-външни „Бриджстоун“, 1 брой бобина, 4 броя свещи и 1 брой акумулатор 75 Ah на обща стойност 1 176.12 лева, собственост на ОД на МВР-Монтана, връчени и поверени му да ги пази и управлява.
За улесняването на това престъпление П. И. М. е извършил и друго престъпление, за което по закон не се предвижда по-тежко наказание – като длъжностно лице съставил официални документи – разходни ведомости, в които удостоверил неверни обстоятелства – че присвоените вещи са използвани за ремонт на служебни автомобили на МВР.
Пред съда обвиняемият се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумението, според което се наказва с „Лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години. Причинените имуществени вреди от деянието са изцяло възстановени.
Подсъдимият е осъден и да заплати направените по делото разноски в размер на 164.22 лева за експертизи по сметка на ОДМВР – Монтана. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване, допълват от Монтана 24.

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder