Топ вести
04.06.2020 - НАП ще запечатва обекти само на доказано недобросъвестни търговци
04.06.2020 - Още шестима в област Видин са излекувани от COVID-19
04.06.2020 - Две лица, обявени за общодържавно издирване, са открити при специализирана полицейска операция в Лом
04.06.2020 - Професионално оборудвана оранжерия за отглеждане на канабис е разкрита в село Крайници
04.06.2020 - 71-годишен кулчанин счупил стъклото на предна лява врата на колесен трактор с дървена тояга
04.06.2020 - Поредна жертва на коронавируса у нас, през последното денонощие има 25 нови случая
04.06.2020 - Прекратяват се ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб
03.06.2020 - Мобилните екипи на ОДМВР-Видин ще посетят 16 населени места през месец юни
03.06.2020 - Във Видин поставиха метално сърце за съхранение на пластмасови капачки (Снимки)
03.06.2020 - Още двама души излекувани от Коронавирус във Видин, единият е медицински служител в МБАЛ „Св. Петка“
Завърши реконструкцията на централната пешеходна зона във Видин (Снимки)

Завърши реконструкцията на централната пешеходна зона във Видин (Снимки)

Закриваща конференция по този повод се проведе в заседателната зала на Общинския съвет.
На нея присъстваха кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков, заместник-кметовете Десислава Тодорова и Светослав Скорчев, секретарят на Общината Валери Димитров, главният архитект и ръководител на проекта Ангел Недялков, представители на Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“, на държавни институции, медии и граждани. Сред гостите бе главният секретар на Областната администрация Иванела Андреева.
Арх. Недялков припомни, че проектът започва през 2011 г. и е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие. Европейската програма не предвижда ново строителство, а възстановяване на характерни за отделните градове сгради. Във Видин е направен такъв интегриран план и впоследствие с помощта на държавата са изготвени 7 проекта за 7 знакови сгради, почти всички от които се намират в района на централната пешеходна зона. „Затова тя трябваше да бъде реновирана, за да могат и другите сгради да получат по-добра експонация. Винаги съм казвал, че този ремонт е неотложен, защото инфраструктурата бе от 1938 г. и положението беше отчайващо. Няма да влизам в подробности, но ще спомена, че осем години се занимавам със защита на този проект и съм изключително щастлив, че го доведохме до успешен край. Вчера беше подписан акт за въвеждане в експлоатация и до 1 декември ще се справим с необходимото, за да бъде информиран Управляващия орган, че всичко е приключило“ – каза главният архитект.
Общата стойност е 11 954 145,37 лв., от които 9 689 660, 00 лв. финансиране от Европейския фонд, 1 709 940, 00 лв. съфинансиране от националния бюджет и 554 545 , 37 лв. е собствения принос на община Видин.
Сред основните дейности по проекта са извършване на строително-монтажни работи за изграждане/реконструкция/рехабилитация на инфраструктура с отворен обществен достъп на централната пешеходна зона на гр. Видин, в т.ч.: подмяна на съществуващите настилки; обновяване на градското обзавеждане (пейки, кошчета и др.);
въвеждане на енергоспестяващо осветление; реконструкция на фонтана; модернизиране на ВиК мрежата; пълно обновление на зелените площи, уточняват от общината.


Снимки:Община Видин

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder