Валериев убит с автомат, с екзекутора му заподозрени за крупни грабежи

Валериев убит с автомат, с екзекутора му заподозрени за крупни грабежи

32-годишен мъж от Шумен, разследван за два въоръжени грабежа в Айтос и София, е задържан от полицията за убийство в Бургас, съобщи току-що новоизбраният главен прокурор на Републиката Иван Гешев. Жертвата е Петър Валериев на 33 години от квартал Рудник, предаде Novini.bg. Той бе открит мъртъв-застрелян с автомат „Калашников“ на 17 ноември т.г. А оръжието бе намерено снощи – на около 350 метра от мястото на престъплението, било е много добре укрито, уточни Гешев. Установено е, че жертвата и убиеца са се познавали от десет години, запознали се в София, където работели в строителството. Двамата са били изключително конспиративни,не са комуникирали по мобилни телефони, а контактите са осъществявали от адрес на адрес, каза шефът на Областната дирекция на МВР комисар Радослав Сотиров.
„Този случай е изключително интересен. И онагледява това, което съм твърдял винаги- българската съдебна система и правоохранителните органи вършат своята работа на европейско ниво. Това не означава, че ние си нямаме наши проблеми. Но картината далеч не е толкова черна, колкото се представя на българското общество. Българските граждани трябва да знаят, че правоохранителните ни органи работята на добро ниво.“, заяви Иван Гешев. И допълни: Тази година в България няма неразкрито убийство. С този факт не могат да се похвалят много европейски държави“.
Разследването на този случай започна от нула. И смея да твърдя, че вече са събрани достатъчно доказателства, подчерта комисар Сотиров. „Това са 17 дни денонощен труд.. Стотици лица бяха разпитани във връзка с убийството, близки, приятели, заложни къщи, фирми за лизингов кредит, хазартни зали, каквито са неговите наклонности…“, уточни комисар Сотиров. Задържаният вече е направил самопризнания, на мястото е извършен и следствен експеримент, който напълно подкрепя обвинителната теза.
С разкриването на случая са били ангажирани топ криминалисти от столицата и Бургас, като на помощ са били извикани и водолази, които са претърсили езерото Вая, където първоначално е имало подозрения, че е изхвърлено оръжието.
Към момента мотивът за престъплението се изяснява.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder