Удар срещу бракониерите преди Никулден

Удар срещу бракониерите преди Никулден

ИАРА направи няколко успешни акции срещу бракониерите на риба точно преди Никулден, с цел да пресечат незаконната търговия на риба,предаде Монтана24. На 3.12 след получен сигнал Служителите на сектор Рибарство и Контрол – Монтана извършват нощна проверка на общински язовир до село Долно Церовене община Монтана, където изваждат от работно положение 500м. хрилни мрежи. Уловената риба от вида шаран е върната обратно във водата.Извършени са нощни проверки на още два язовира включително и на язовир Огоста, където нарушения не са констатирани.
На 04.12 е установен нарушител извършващ нерегламентирана продажба на риба пред завод в индустриалната зона в град Монтана. Рибата с неустановен произход е конфискувана, а на лицето е съставен акт за административно нарушение.
„Борим се с практиката да се продава риба в кварталите на дребно, тъй като това е стара и неуспешно реализирана риба от бракониери. ИАРА ви призовава да не купувате бракониерска риба с неясен произход, тъй като може да бъде опасна за вашето здраве“ заяви Валери Спасов от ИАРА.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder