Пожар е горял в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив

Пожар е горял в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив

Няма пострадали при пожара в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, съобщават от пресцентъра на лечебното заведение. Щетите от пожара са минимални.
В помещението, засегнато от пламъците, ще бъде направен ремонт, който в по-голямата си част е козметичен и включва само боядисване, съобщиха още от болницата,предаде Novini.bg. Днес в 11.00 часа е възникнал пожар в помещение в поликлиниката на Хирургичния блок на УМБАЛ „Свети Георги“. Благодарение на бързата реакция и на утвърдения план за действие на персонала при кризисни ситуации, пожарът е овладян още преди да се разрасне. Първи е действал зам.-ръководителят на отдела по поддръжка на топлинните и електрически системи – Димитър Гошев.
Намиращите се в сектора пациенти, медици, студенти и администрация са евакуирани още в рамките на първите 5 минути, а пожарът е потушен. Около час и половина по-късно е възстановен нормалният ритъм на работа, включително приемът на пациенти. Ръководството на лечебното заведение оценява високо изключително бързата и адекватна намеса на екипа на Районна дирекция „Пожарна безопасност на населението“ – Пловдив и на екипа от Второ Районно управление на МВР – Пловдив, които в рамките на 8 до 9 минути пристигат на мястото на инцидента, поемат евакуационните мероприятия и гасенето на пожара. Инцидентът няма да попречи на лечебния процес в УМБАЛ „Свети Георги“, категорични са от лечебното заведение.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder