Топ вести
07.12.2023 - Враца подготвя поредното издание на Празник на врачанските вина, ракии и мезета
07.12.2023 - Утвърдени са нови образци на задължителните документи по Закона за управление на етажната собственост
07.12.2023 - Разследват телефонна измама за над 69 хил. лева
07.12.2023 - Двама водачи на леки автомобили са настанени с фрактури в лечебни заведения след ПТП в гр. Вълчедръм
07.12.2023 - Остават броени часове до Концерт-спектакъла „Коледна суматоха“
07.12.2023 - Вкусно коледно меню за по-малко от 50 лв.? Мисия възможна с Lidl
07.12.2023 - Пиян младеж се блъсна в дърво край Оряхово
06.12.2023 - В Чирен бе осветен курбан за здраве и благополучие
06.12.2023 - Спортният клуб УШУ – Монтана спечели общо 17 медала от Републиканското първенство по Ушу и Кунгфу в Пловдив
06.12.2023 - На Никулден във Видин запалиха светлините на сребърното кандило-кораб в митрополитската църква
4 години в гръцки затвор може да лежи българка, осъдена задочно в Солун

4 години в гръцки затвор може да лежи българка, осъдена задочно в Солун

Българката споделя, че е икономист по професия и има 37 години трудов стаж. Вече шест години води съдебна битка. Настоява за анонимност заради близките, които не знаели за случая. През юли 2013 г. хладилен камион, тръгнал от България, е засечен в Гърция – с 24 хил. литра безакцизен етилов алкохол. В документите, намерени в гръцкия шофьор, като изпращач е вписана нейна фирма. Година по-късно тя вече е обвиняема като съучастник в контрабанда. По думите на жената за това престъпление гръцкото законодателство предвижда наказание от 5 да 20 години затвор. Тя твърди, че няма нищо общо със сделката и че с данните на фирмата ѝ е злоупотребено. Затова е сигнализирала и българските власти. Според мен данните са ми изтеглени от Агенцията по вписванията или Търговският регистър, защото имам задължение, по българските закони, всяка година да публикувам финансовите си отчети, подпечатани с печата на дружеството ми. И при сканирането и публикуването – този печат е в умален размер. В умален размер се вижда, че е фалшифициран печатът на заловените документи. Може би го правят, защото като чукнат Булстат на такава фирма – без дейност, да не излизат данъци, тя е чиста”, коментира пред камерата на БТВ подсъдимата, предаде Novini.bg.
У нас е направена графологична експертиза, според която има разминавания между печатите, а пловдивската полиция дори започва разследване за фалшифициране. Гръцките разследващи се фокусират върху това, че фирмата не е развивала дейност. „За тях е равнозначно, че съм извършила престъпление, защото в Гърция било немислимо да имаш фирма и с нея да не осъществяваш дейност. Интересното е, че в България ми казват, че са написали отговор и според него, гърците нямало право да ме обвинят. При тях е точно обратното – този отговор е добавен като доказателство към обвинителния ми акт. Това е омагьосаният кръг”, посочи жената. През ноември 2018 г. тя получава четири години затвор, а преди два месеца, в заседание, за което не била уведомена, присъдата ѝ е потвърдена. Новият ѝ адвокат ще иска анулиране на решението. Жената заяви, че нейна позната ѝ е дала съвет да си извади фалшива лична карта и да напусне страната или да си излежи присъдата и след това да си търся правата.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder