ОИЦ-Видин – участник в дейностите на пилотен проект на Европейската комисия (Снимки)

ОИЦ-Видин – участник в дейностите на пилотен проект на Европейската комисия (Снимки)

Република България бе селектирана да се включи в пилотния проект на Европейската комисия „Open Cohesion School“ („Училище за отворена европейска кохезия“), информират от Областнния информационен център във Видин.
Инициативата се състои в насърчаване ангажираността на учениците в мониторинга на инвестициите от европейски проекти чрез използване на публично достъпни „отворени“ данни и посещения на място.
Eкипът на Областен информационен център-Видин селектира, със съдействието на Регионалното управление на образованието, видинския участник в инициативата: 11 б клас от ГПЧЕ „Й. Радичков“-Видин, с класен ръководител Милена Ружева. До края на настоящата учебна година учениците от избрания клас ще извършват, със съдействието на екипа на ОИЦ-Видин, граждански мониторинг на един проект с европейско финансиране, като за целта използват публичния модул на Информационната система за управление и наблюдение на ЕСИФ в България (ИСУН 2020).
Младите хора и техния класен ръководител, вече проведоха първата си среща в ОИЦ-Видин. Управителят на Центъра Мариела Савкова ги запозна с проекта „Open Cohesion School“, който в България ще се нарича „Детективи на европейски проекти“. Експертът Яна Гъркова представи на учениците Информационната система за управление и наблюдение на европейските фондове, а експертът Цветомир Ценков демонстрира как се работи със системата.


Снимки:ОИЦ-Видин

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder