Топ вести
07.12.2023 - Враца подготвя поредното издание на Празник на врачанските вина, ракии и мезета
07.12.2023 - Утвърдени са нови образци на задължителните документи по Закона за управление на етажната собственост
07.12.2023 - Разследват телефонна измама за над 69 хил. лева
07.12.2023 - Двама водачи на леки автомобили са настанени с фрактури в лечебни заведения след ПТП в гр. Вълчедръм
07.12.2023 - Остават броени часове до Концерт-спектакъла „Коледна суматоха“
07.12.2023 - Вкусно коледно меню за по-малко от 50 лв.? Мисия възможна с Lidl
07.12.2023 - Пиян младеж се блъсна в дърво край Оряхово
06.12.2023 - В Чирен бе осветен курбан за здраве и благополучие
06.12.2023 - Спортният клуб УШУ – Монтана спечели общо 17 медала от Републиканското първенство по Ушу и Кунгфу в Пловдив
06.12.2023 - На Никулден във Видин запалиха светлините на сребърното кандило-кораб в митрополитската църква
Мъж, причинил смърт по непредпазливост при катастрофа  получи 2 години и 6 месеца затвор

Мъж, причинил смърт по непредпазливост при катастрофа получи 2 години и 6 месеца затвор

На 19 ноември 2018 г. на изхода на гр. Мизия, водач е загубил управление над лек автомобил и е предизвикал пътно-транспортно произшествие с друг автомобил, при което по непредпазливост е причинил смъртта на 24 г. от с. Галово и средна телесна повреда на 42 г., от същото село.Врачанския окръжен съд постанови присъда от две години и шест месеца „лишаване от свобода“ за подсъдимия и бе признат за виновен. Тъй като след катастрофата подсъдимият е направил всичко, зависещо от него, за да окаже помощ на пострадалите, това даде основание на съда да му наложи по-леко наказание. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Враца.
„Снегоринът, който идваше отсреща ме засече – дъската му беше в нашата лента за движение. За да избегна челния удар с него, минах по-вдясно. Навих волана на дясно и гумите стъпиха в снега отстрани и изгубих контрол над управлението на автомобила. Колата се завъртя и навлезе в насрещното платно, зад снегорина. Бях се разминал със снегорина, когато колата стана неуправляема и тогава последва удар с другия автомобил в насрещната за мен лента. След катастрофата помогнах на всички момчета да ги изкарам от колата. Заедно сме отраснали с починалото момче и много съжалявам за станалото“ – обясни в съдебната зала подсъдимия. Делото протече при условията на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимия призна всички факти и обстоятелства от обвинителния акт. Съдът отложи изпълнението на наложеното му наказание за срок от четири години. За четири години той ще бъде лишен от правото да управлява МПС и също ще трябва да заплати направените разноски в досъдебното производство и в съдебната фаза. Присъдата на Окръжен съд – Враца не е окончателна. Тя подлежи на обжалване или протест в законоустановения срок пред Апелативен съд – София.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder