Съдът отложи делото за касиране на изборите в София

Съдът отложи делото за касиране на изборите в София

Административният съд отложи делото на Мая Манолова за евентуални фалшификации за кметските избори в София, съобщи БНР.
Съдът ще заседава отново следващата седмица.
Припомняме, че Манолова внесе 14 тома доказателства за нарушения и настоява за повторно броене на бюлетините в столицата.
Манолова коментира пред БНР, че ОИК не се е запознала със становището на вещите лица. Били са поискани и още доказателства, което е наложило отлагане на делото.
По думите й ще бъде направено повторно броене на поне в част от изборните секции.
Ние обосновахме това наше искане с новите доказателства, които са представени, и със заключението на вещите лица. Потвърди се нашето твърдение, от заключението на вещите лица, че неправомерно в избирателните списъци са вписани в част втора над 3 000 избиратели, които са гласували на тези избори. Истинският резултат може да бъде установен, само и единствено ако има повторно броене и отваряне на чувалите, уточни Манолова.
В 14-те тома с доказателства за нарушения се твърди за поне 7000 недействителни бюлетини, 7000 дописани граждани в списъците и 7000 души купен ромски вот, сборът от които е повече от разликата между двамата кандидати за кмет на София.
Припомняме, че на 11 ноевмри Мая Манолова и инициативния й комитет внесоха 14 тома с доказателства за изборни нарушения, с които те искат касират изборите в София пред ОИК.
От щаба на кандидата за кмет на София Мая Манолова обявиха, че ще искат касиране на изборния резултат още в деня на вота – вечерта на балотажа. Няколко дни по-късно те заявиха, че са готови с жалбата. От БСП заявиха, че нямат законови основания да внасят иск за касиране на резултатите, тъй като Мая Манолова бе независим кандидат, подкрепен от БСП.

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder