Кампанията „ПоДари Грижа“ помогна на 400 човека в нужда (Снимки)

Кампанията „ПоДари Грижа“ помогна на 400 човека в нужда (Снимки)

Кампанията „ПоДари Грижа“ приключи, като е успяла да помогне на 400 човека в нужда и за дарителски кутии от Монтана и региона.

„Социалната ни кампания приключи и е време за отчет, но ни се иска преди това да споделим нещо с теб, за да знаеш от колко голямо значение се оказа помощта ти за нас и за злощастните съдби, за които ще ти разкажем сега.
Някои от имената не са истински, но хората и историите им съвсем не са измислени. Четиристотин човека, до който се докоснахме. Четиристотин човека, за които събрахме пари, купихме хранителни продукти, опаковахме ги, разнесохме ги по домовете им и… се прибрахме при близките си на топло. А те си останха там! Някой от тях без ток, други без вода, трети без надежди. Четиристотин различни съдби и никакво разделение на мъката – тя се оказа еднаква за всички…

Илия, на 67 години, живее сам в порутена сграда (подобие на къща) с 50 лева на месец. 50 лева! Илия беше усмихнат, а ние плакахме, защото акълът ни не го побира…Плаща ток и вода на държавата с тези 50 лева и оцелява някак си. Там е и е реален.
Петър, на около 70 години, сам, гледа свой далечен роднина – неподвижен. Готви му, пере му и го къпе, храни и преоблича, защото няма кой друг. Петър не е лекар, но спасява човешки живот (един й същ), всеки ден!
Йордан, на 70 и няколко, сам, целият е черен, мръсен. Кметският наместник се шегува, че бял ще го види чак на пролет. Прибира чувала с хранителни продукти и ни подава руло – да ни почерпи, че сме се сетили за неговото съществуване. Без доходи, без роднини, без зъби, но с голямо сърце…

Дядо Добри, на 76 години, живее сам в най-крайната порутена постройка в селото, която е негов дом… Чака ни с нетърпение, защото знае от кмета на селото, че днес ще дойдат едни хора, които освен храна ще му подарят и внимание – нещо, което му липсва последните 5 години откакто собствената му дъщеря заминава в Испания и не се сеща повече за него. Усмихнат до ушите ни кани вътре да видим неговите 2 стаи, в които живее. Не, не в които живее, а в които оцелява…

Сашо, на 64 години, горд българин, който дори не иска да приеме помощ въпреки, че трудова злополука отнема и двата му крака и сега е в инвалидна количка и въпреки малкото пари, с които разполага за храна и лекарства. Живее сам и му е доста трудно да се обслужва. Добре, че е негов приятел от детството, който живее в близост и му помага, за да успее да преживява ден след ден… Не може да излиза навън, защото къщата няма пригодени условия за инвалиди. Може единствено да се надява.

Нели, на 38 години. Самотен родител на вече само едно дете, след като съдбата й отнема другото веднага след раждането. Сама гледа 10 годишното си дете, което е в кома от 20 дни и е поставено на командно дишане.
Спри за момент с това, с което си се захванал и се опитай да си представиш какво е в душата и сърцето на Нели… Боли, нали?

Можем да продължим с историите, но сълзите вече ни пречат…
Разбира се, не искаме да те обезнадеждаваме. Благодарение на успеха на кампанията, на теб и много други като теб, осъзнахме, че трябва да направим нещо повече, доста по-често и с много любов. Затова заявяваме, че няма да спрем до тук, а точно обратното – сега започваме.
С нас ли си?
*Пълен отчет на събраните средства можеш да видиш в последните снимки. Средствата останали от Кампанията #поДари Грижа ще бъдат разпределени към конкретни хора в нужда, след заседание на управителния съвет на Фондацията.
Благодарим ти, човеко! От все сърце!
Благодарят ти и всичките онези четиристотин човека, на които заедно с теб помогнахме“.

Тези който са помогнали на нуждаещи пенсионери и не само, на хора с тежки съдби и които се справят сами както могат, описват преживяното, емоциите и сълзите, които са минали през тях докато помогнат на всички изпаднали в нужда.
Подайте ръка винаги когато имате възможност, давайте добро за да получите!

Цялата публикация може да видите на посочения линк:
netsurfpage.pcb.

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder