Ръководството на Общината награди видински ученици с високи постижения в състезания по математика (Снимки)

Ръководството на Общината награди видински ученици с високи постижения в състезания по математика (Снимки)

Осем възпитаници на Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ показват отлични резултати в есенния кръг на Международното състезание „Математика без граници“ 2019, като четирима от тях – и в XXVIII-ия математически турнир „Иван Салабашев“, който се организира за трета година във Видин, съобщиха от пресцентъра на общината.
Те завоюват един златен и седем сребърни медала. В „Математика без граници“ печелят общо три сребърни и един бронзов медал и третокласници от СУ „Цар Симеон Велики“ и ОУ „Иван Вазов“.
Кметът на Общината д-р Цветан Ценков поздрави призьорите, като им пожела да са все така упорити и да постигат мечтите си. „Видин има една от най-добрите школи по математика и вие трябва да се гордеете с факта, че сте сред нейните възпитаници“, каза той.
Заместник-кметът Борислава Борисова им връчи грамоти за постигнати високи успехи. Тя изтъкна ролята на учителите и родителите, които също имат голяма заслуга за доброто представяне на състезанията, а към учениците се обърна с думите: „Продължавайте да прославяте града ни в цялата страна“.
Община Видин награди с плакет преподавателя в ППМГ и председател на видинската секция на Съюза на математиците в България Камелия Иванова, която не присъства на срещата, затова отличието прие от нейно име колегата й Тома Георгиев.
Международното състезание „Математика без граници“ се провежда в три кръга, като финалът е през месец юни тази година.


Снимки:Община Видин

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder