Внесено е в съда искане за „задържане под стража“ на 17-годишния убиец от с. Галиче

Внесено е в съда искане за „задържане под стража“ на 17-годишния убиец от с. Галиче

Окръжна прокуратура – Враца е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 17-годишния убиец на момичето от с. Галиче.

Около 1 ч. през нощта, в с. Галиче, обвиняемият умишлено умъртвил 18-годишното момиче в дома й.
Установено е, че жертвата живеела сама в дома на баща си в същото село, който от пет години работи в чужбина. Обикновено преспивала вкъщи или в дома на чичо си. Около 22 ч. на 10.01.2020 г. момичето разговаряло с баща си, след което останало в дома си.
Във въпросната вечер обвиняемият бил в дома на баба си на ул. „Огоста“ в с. Галиче, където живее. Около 1 ч. излязъл навън, като минавайки покрай дома на момичето, забелязал, че прозорецът на стаята й свети. Решил да отиде при нея, тъй като отдавна я харесвал.
Минал през отворената порта в двора на имота, намерил стол, който използвал, за да погледне през прозореца. Виждайки, че момичето е сама и спи се насочил към входната врата на къщата. След като установил, че тя е заключена, проникнал през прозорец на мазето. Забелязал там метална пръчка, която взел, за да сплаши момичето. Твърди, че знаел разположението на стаите в къщата, тъй като идвал преди години с компания да гледа сериал. Когато влязъл в стаята на пострадалата, тя спяла на леглото си. Събудил я и й предложил да осъществят полов акт. Момичето се възпротивило и започнало да вика, а обвиняемият я ударил с металната пръчка в лявото слепоочие, след което започнал да я души докато тя престанала да проявява признаци на живот. Тогава той я съблякъл и осъществил полов акт с нея. Приключвайки, забелязал на масата в стаята кухненски нож, с който решил да я умъртви, тъй като се опасявал, че може още да е жива и да разкаже за случилото се. Нанесъл няколко удара в областта на шията и прерязал гърлото на момичето.
Обвиняемият видял мокри кърпи, които използвал, за да избърше ръцете и ножа. Забелязал портмонето на пострадалата, проверил го и го взел със себе си заедно с увития в мокри кърпи нож.
Напуснал местопрестъплението по същия път, по който бил дошъл, като по пътя към дома си изхвърлил ножа. След като се прибрал вкъщи, преброил откраднатите пари – 250 лева, а портмонето пуснал в кладенеца на двора.
На сутринта обвиняемият отишъл в магазин в селото и си купил нови маратонки, ръкавици и тонколона, а по-късно и таблет в гр. Бяла Слатина.
Същия ден следобед бил намерен в дома на баба си от органите на МВР и след проведен разпит, признал за извършеното от него убийство.
Предявеното на 17-годишния обвинение е подкрепено от събраните към момента доказателства – разпити на свидетели, протоколи за оглед на местопроизшествие, за обиск, претърсване и изземване, проведен следствен експеримент, изготвена ДНК експертиза и съдебно-медицинска експертиза на труп, както и от обясненията на самия обвиняем.
Извършителят е осъждан два пъти. През м. септември 2019 г., по споразумение с прокуратурата, му е било наложено наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок за нанесена телесна повреда.
Предстои произнасянето на съда по внесеното от Окръжна прокуратура – Враца искане за определяне на мярка за неотклонение спрямо овиняемия.
Воденото от ОП – Враца наказателно производство срещу извършителя на умишленото убийство в с. Галиче е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – София.

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder