В Община Белоградчик започна плащането на местните данъци и такси за 2020 г.

В Община Белоградчик започна плащането на местните данъци и такси за 2020 г.

От днес се приемат плащания за данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци, данък върху превозните средства за 2020 година.
Това съобщиха от пресслужбата на община Белоградчик.
Няма промяна в размера на местните данъци и такси. При заплащане на цялото задължение в срок до 30 април, се ползва 5% отстъпка.
Заплащането на такса за притежаване на куче за текущата година е до 1 април 2020 г.
Няма промяна и в сроковете за внасяне на местните налози. От 1 март до 30 юни се прави първата вноска на данък недвижими имоти, данък върху превозните средства и такса битови отпадъци, а до 31 октомври – втората вноска. Патентният данък се внася на четири равни вноски – 31 януари, 30 април, 31 юли и 31 октомври. След изтичането на всеки от сроковете върху не внесеното задължение се начислява лихва.
Задълженията за местни данъци и такси могат да се платят в брой или чрез ПОС терминал на касите в Центъра за услуги и информация в сградата на Общинска администрация – Белоградчик без обедна почивка, по банков път, на всяка една от касите на Изипей (EasyPay) в страната, през системата за интернет разплащания Epay, в банковите офиси на ОББ и на „Банка ДСК“ ЕАД, през системата за отдалечено банкиране ДСК директ или чрез директен дебит, онлайн офисите на „Български пощи”, на всяка една от касите на Фаст Пей (Fast Pay) в България, както и в кметствата на населените места от общината.
В момента се подготвят за изпращане данъчните съобщения за 2020г., които ще бъдат получени от гражданите в края на м. февруари.

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder