Община Враца удължава срокът за осигуряване на топъл обяд

Община Враца удължава срокът за осигуряване на топъл обяд

Удължава се срокът, в който Община Враца ще продължи да предоставя безплатен обяд на 120 потребители, съобщават от пресслужбата на общината.
Социалната услуга се осъществява чрез реализиране на дейностите по проект „Осигуряване на топъл обяд 2016-2020“ към Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане.
Проектът трябваше да приключи на 31 декември 2019 г., но на 24.10.2019 г. между Министерство на труда и социалната политика, чрез и Община Враца беше подписано допълнително споразумение за удължаване на дейностите с още 4 месеца. На Община Враца се предоставят допълнителни средства в размер на 24 975,50 лв.
С така извършените корекции, крайният срок за реализиране на услугите е 30 април 2020 г., а общата стойност на безвъзмездната финансова помощ е
309 575,95 лв.
С продължаване на дейностите по проекта се осигурява помощ и подкрепа за най-уязвимите групи от населението в общината:
-Лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от ППЗСП;
-Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях;
-Самотно живеещи лица и семейства, които не могат да се издържат чрез имуществото си или труда си и получават пенсии в минимални размери – за осигурителен стаж и възраст; за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност.
От стартирането на проектните дейности до момента на над 240 потребители е оказана подкрепа, като към настоящия момент 120 потребители ползват социалната услуга в две трапезарии на територията на града чрез получаване на топъл обяд, включващ: супа, основно ястие, десерт и хляб, в работните дни на всеки месец.

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder