Характеристики на ученическите бюра

Характеристики на ученическите бюра

За бързо развиващ се организъм е изключително важно да се осигурят подходящи условия. Детето прекарва доста време, седейки на бюрото си, където рисува, учи се да пише, брои, създава нещо ново.
С течение на времето детето започва да използва масата и за домашна работа, за работа на компютъра, понякога за игри или социални мрежи. Приемайки неудобна и не физиологично правилна поза, съществува риск от развиване на сколиоза и други заболявания на гръбначния стълб. Ето защо е много важно да се избира подходящо ученическо бюро. Така детето ще се предпази от различни здравни проблеми.

Твърде високото бюро, провокира следните проблеми:

Ако учениците са седнали на високи ученически столове и да стигнат до плота на масата, краката увисват и не се докосват до пода, налягането пада върху частта под коленете. Кръвоносните съдове са притиснати, циркулацията на кръвта се забавя и предизвиква скованост на краката. Освен това лактите са на по-високо ниво от необходимото, което води до болка в раменния пояс. Правилото за оптимално разстояние от очите до книга, тетрадка или дневник не се спазва, което в крайна сметка води до проблеми и чести посещения при офталмолог.

Предвиждайки тези основни изкисквания, всеки родител може да избере най-добрите Училищни мебели от това място: МЕГА М

Твърде ниското бюро, провокира следните проблеми:

Колената се огъват в неестествена позиция за дълго време. По този начин се нарушава кръвообращението, настъпва изтръпване. Детето трябва постоянно да накланя главата си надолу, което води до болка в областта на шията. Неправилното разстояние между очите и книгата допринася за развиване на късогледство и други очни заболявания.
И в двата случая бъдещите усложнения и заплахи за растящия детски организъм са очевидни.
Училищните мебели са онази част от мебелите, която просто трябва да растат с детето: растежът на детето се променя – височината на масата се променя, предпочитанията на детето се променят – атрибутите на масата се променят, нуждите на детето се променят. Тези неща са взаимосвързани. Възниква въпросът: наистина ли трябва да купуваме училищно обзавеждане, всяка година?
Изследователите са намерили отговора на този въпрос вече и с помощта на дизайнери на мебели са в състояние да проектират модели на детски маси, които да отговарят на всички изисквания.

Основни изисквания за училищни мебели са свързани с:

В зависимост от дейността (рисуване, писане, четене и т.н.). Такава е добре да може да се приспособи: да се промени ъгълът на работна повърхност от 0 до 45 градуса; да има механизъм за регулиране на височина; задължително място за съхранение на моливи, тетрадки, гуми, бои и др., които детето може лесно да достигне или скрие, ако е необходимо. В същото време всички лостове трябва да бъдат адаптирани така, че детето да може да регулира масата според нуждите си.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder