Топ вести
28.02.2020 - Заради коронавируса: Отменят масовите мероприятия във Видин
28.02.2020 - Прогноза за времето с Боряна Бориславова
28.02.2020 - След обвиненията в източване на Общината, „ЕКО-ТИТАН“ с позиция до Видин Вест ТВ
28.02.2020 - Пожар изпепели търговски обект във Видин (Новините на Видин Вест – ранна емисия)
28.02.2020 - Над 1 500 знамена за 3 март подаряват в община Враца (СНИМКИ)
28.02.2020 - В област Видин работят 21 екипа по механизъм за включване и предотвратяване на отпадането от образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст (СНИМКИ)
28.02.2020 - Гл. инспектор Владимир Герасимов: „Шофьорите имат 3 години да впишат газовата си бутилка в талона“ (Утро с Видин Вест)
28.02.2020 - Как да се предпазим от Коронавирус? (СНИМКИ)
28.02.2020 - Превантивни мерки и информационна кампания за Коронавирус във Враца (СНИМКИ)
28.02.2020 - Премахват 908 незаконни постройки в Монтана
Ще съдят родителите на отнетото българско бебе в Германия за тормоз

Ще съдят родителите на отнетото българско бебе в Германия за тормоз

След като е отнета от родителите си, бебе Катерина все пак отново вижда майка си и баща си. Емоционалната среща е била на 14 януари – 5 дни след раздялата им.

Майката Мирена разказа пред България он еър, че дъщеря й е познала родните си майка и татко. Усмихнала се, а най-важното – изглеждала е добре и спокойна.
„Катето ми се усмихна, много се зарадва. Много се притеснявам за нейното здравословно състояние, какво ѝ е в главичката, какво ѝ е в мислите… Искрено се надявам да е добре, изглеждаше добре“, заяви Мирена.
През сълзи тя разказа за срещата, на която е присъствала и приемната майка.
„Разказах ѝ как минава нашето ежедневие, какво обича Катето. Искрено се надявам да копира някои от нещата, които аз правя, за да може детето да се чувства по-спокойно“, посочи още Мирена.
Първото дело по казуса е насрочено за 21 януари. Българските власти вече следят случая и уверяват, че ще направят всичко необходимо, за да се върне 7-месечното бебе при българските им родители. У нас вече имаше и протести в подкрепа на семейството. Демонстрации имаше пред Посолството на Германия в София. В столицата пристигнаха и хора от други части на страната.
„Много хора работят по нашия случай, не съм очаквала, че Катето може да бъде такъв обединител. Тя наистина е герой. Ние трябва да си вземем детето. Други надежди нямаме, това са ни единствените“, сподели още Мирена.
Междувременно немското издание ДиВелт излезе със статия по случая, в която уточнява, че предстои дело за предпологаемия тормоз от страна на българите върху дъщеря им. Историята е под заглавие „Семейният съд издава присъда за бебе под опека“, цитиран е и адвокатът на семейството.
Източник:Novini.bg

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder