Oбявиха грипна епидемия и във Видин, учебните заведения излизат във ваканция

Oбявиха грипна епидемия и във Видин, учебните заведения излизат във ваканция

Във връзка с регистрираното високо ниво на заболели от остри респираторни заболявания и грип на територията на областта е изготвено предложение до РУО – Видин за създаване на организация за преустановяване на учебните занятия в училищата на територията на областта за периода 29.01.2020г. – 04.02.2020 г. включително, съобщиха от Регионалната здравна инспекция във Видин. От инспекцията препоръчват да бъдат ограничени всички извънучилищни мероприятия и преустановено провеждането на тържества в училища и детски заведения.

През дните от 20 до 26 януари регистрираните болни са 83, през последните два дни има и рязко покачване броя на заболелите – 49 души са болни; достигнати са епидемични стойности на заболяемостта. С цел ограничаване епидемичното разпространение на инфекцията, е издадена заповед на Директора на РЗИ – Видин и са разпоредени необходимите противоепидемични мерки, сред които осигуряване на медицинското обслужване на тежко болните по домовете; насочване на болните с тежки форми на грип, с усложнения или с повишен риск от възникване на усложнения, поради наличие на придружаващи заболявания, за хоспитализация в лечебни заведения за болнична помощ; преустановяване на профилактични прегледи и имунизации, планови консултации на здрави бременни и кърмачета.

Преустановяват се и плановите операции в лечебните заведения, както и посещенията в стационарите в лечебните заведения. При необходимост ще бъдат разкрити допълнителни кабинети за преглед на пациенти с грипоподобна симптоматика. Стриктно трябва да е спазването на противоепидемичен и дезинфекционен режим в лечебните и детските заведения.

Препоръчва се използването на лични предпазни средства при обслужване на болните в лечебните заведения. По време на грипна епидемия детските заведения продължават да работят, като се извършва строг сутрешен филтър от медицинските специалисти, подпомагани от преподаватели и възпитатели, с цел недопускане на болни деца и заболели лица от персонала. Откритите болни деца да се връщат по домовете, а заболелите лица от персонала на детските заведения да не се допускат на работа.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder