Враца инвестира над 200 хил. лева в спортна зала

Враца инвестира над 200 хил. лева в спортна зала

Одобриха още един проект за ремонт на зала „Вестител“ в град Враца, съобщиха от пресцентъра на общината.
Още един голям ремонт ще стартира в спортна зала „Вестител“, в която тренират състезателите от клуба по борба „Ботев 93“ и през последните годините са носители на редица републикански и световни титли. Това стана факт благодарение на одобреното проектно предложение на Община Враца за внедряване на мерки за енергийна ефективност в залата за шампиони по проект „Красива България“.
Предвидените финансови средства за спортния обект са в размер на 221 704 лева.
Строително-ремонтните дейности включват полагане на пенополистирол по външни стени, топлоизолация на сградата, ремонт на терасата и облицовка на подпорната стена, както и ремонт на покрива на залата.
Чрез реализиране на проекта ще се подобри облика на спортната инфраструктура в града, ще се създаде благоприятна среда за спорт и ще се осигури приятна и комфортна среда за спортуващи, допълват от общината. Също така чрез внедряването на мерките за енергийна ефективност ще бъдат оптимизирани разходите за отопление и ще се поддържа нормална температура в сградата.
Това е вторият голям ремонт, който ще бъде реализиран в зала „Вестител“. В края на месец октомври 2019 г. беше завършена подмяната на дограмата на спортната сграда, чиито дейности също бяха финансирани по проект „Красива България“.

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder