Заместник областните управители на Видин взеха участие в Трансгранична конференция „Опазване на почвите“

Заместник областните управители на Видин взеха участие в Трансгранична конференция „Опазване на почвите“

За мен е изключително удоволствие да взема участие в днешната Трансгранична конференция по проект „ИНИЦИАТИВА ЗА ОПАЗВАНЕ НА ПОЧВИТЕ СЕГА! ИОПС“. Приветствам с „Добре дошли“ и водещия партньор по проекта – Регионална Агенция за Развитие на Източна Сърбия, която има традиционно добри делови отношения с институции и неправителствени организации от област Видин. Това каза заместник областният управител Анжело Методиев, който вчера взе участие в конференция по проект „ИНИЦИАТИВА ЗА ОПАЗВАНЕ НА ПОЧВИТЕ СЕГА! ИОПС“, финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРЕКТ ИПП България-Сърбия 2014-2020, информират Областна администрация Видин.

Заместник областният управител поздрави кмета на общ. Бойница – Анета Генчева и служителите в общинската администрация, за инициативността и усилията, които полагат за развитието на областта ни. Анжело Методиев отбеляза, че темата, която проекта обхваща е всеобхватна, защото животът на планетата се определя от чистотата на почвата, въздуха и водата.
С приветствие към всички участници в конференцията се обърнаха още Анета Генчева и Зоран Милованович, представител на водещия партньор. Участие в среща взеха и заместник областният управител Лъчезар Попиванов, експерти от Областна администрация Видин, от общинските администрации, от държавни институции, както и делегация от Сърбия, в която участват експерти в областта на селското стопанство и околната среда.
На среща днес ще бъдат представени законодателството и политиките в областта на опазването на почвите в Р. България и Р. Сърбия. Участниците ще дискутират по актуални въпроси и проблеми по прилагането на българското и сръбското законодателство, политики и стратегии в областта на опазване на почвените ресурси. Ще бъдат представени добри практики в областта на политиките за опазване на почвените ресурси.
В рамките на двудневната конференция, участниците ще дискутират и определят ключовите аспекти на Трансграничния план за действие за опазване на почвата, както и ще сформират Трансгранична работна група, в която ще се включат експерти от двете съседни страни.

Екип:Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder