Топ вести
26.02.2021 - Над 900 активни случая на Covid-19 в област Враца
26.02.2021 - Лесни стъпки за работодатели и служители за изчисляване на новата компенсация по мярката „Запази ме”
26.02.2021 - Борисов и вицепремиерът на Сърбия обсъдиха напредъка на проекти от общ интерес
26.02.2021 - Премиерът и евролидерите ще обсъдят сигурността и отбраната на Европейския съюз и отношенията с държавите от Южното съседство
26.02.2021 - 143 години от Освобождението на града отбеляза Исторически музей Белоградчик (Снимки)
26.02.2021 - Арестуваха непълнолетен с наркотици в близост до училище във Видин
26.02.2021 - Съдят бивши началници в ГДБОП за подкупи от наркодилъри срещу протекции
26.02.2021 - Видински огнеборци гасиха пожар в къща
26.02.2021 - Спипаха 23-годишен видинчанин седнал зад волана след употребата на два наркотика
26.02.2021 - Областната комисия по безопасност на движението по пътищата във Видин проведе заседание
На Трифон Зарезан осветиха 170 декара бъдещи лозови насаждения в района между селата Гомотарци и Кошава

На Трифон Зарезан осветиха 170 декара бъдещи лозови насаждения в района между селата Гомотарци и Кошава

Заместник-кметът по устройство на територията и развитие на инфраструктурата на Община Видин Светослав Скорчев бе гост на тържеството, организирано по повод 14 февруари от „Бонония Естейт“ ООД, информилаха от Общината. То се състоя на лозовия масив между видинските села Гомотарци и Кошава. На него присъстваха още народният представител Росен Живков, заместник областният управител Лъчезар Попиванов, общински съветници, служители и работници на фирмата, жители на двете селища. Архимандрит Исаак отслужи празничен водосвет, като пожела на всички присъстващи, стопани и техните семейства здраве, благоденствие, спорна и богата година. Светослав Скорчев връчи поздравителен адрес на семейство Йотови (собственици на фирмата) от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков, в който пише: “Традиционният празник, който организирате години наред, е прекрасен начин да покажете своите усилия и заявите намеренията си за възраждането на този хубав край в Община Видин. Заслужено вашата компания се утвърждава като водеща в лозарството и винопроизводството, а нейната продукция със своите безспорни качества представя достойно страната ни по света. Приветствам ви за това, че надграждате и усъвършенствате своята дейност и предоставяте трудова заетост на много хора от региона“. Скорчев пожела на целия екип на „Бонония Естейт“ здраве, благополучие и закрилата на Свети Трифон.
След тържествената част гостите спазиха традиционния ритуал по зарязване на лозята, в който се включи и заместник-кметът на Общината.
„Бонония естейт“ ООД обработва над 1 330 дка лозови насаждения в района на селата Гомотарци и Кошава. Вината, които произвежда фирмата, добиват все по-голяма популярност и намират добър прием на вътрешния и международен пазар. Днес бяха осветени и бъдещите 170 декара лозови насаждения.

снимки:Община Видин

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder