Във Враца почетоха паметта на Васил Левски (Снимки)

Във Враца почетоха паметта на Васил Левски (Снимки)

Калин Каменов: „Нека сме единни и да не позволяваме разединението да петни името на Васил Левски!“

„Днес, освен да споделяме лика на Васил Левски и негови цитати в социалните мрежи, е нужно да се замислим в каква степен спазваме заветите му – да бъдем коректив към себе си, да бъдем честни и да си помагаме. Вярвам, че можем много повече от това да си спомняме делото му само на определени поводи. В нашето съвремие, не е необходимо да жертваме живота си и да оставяме семействата и родината си, необходимо е да „жертваме“ малко от собственото си време и да работим за нашия град, за нашата общност. Скъпи съграждани, нека бъдем единни и да не позволяваме разединението да петни паметта на Васил Левски! Да бъде светла паметта на Апостола и на всички български герои, жертвали живота си за свободата на България!“, каза в словото си кметът Калин Каменов по повод отбелязването на 147 години от гибелта на Васил Левски.

Възпоменанието продължи с минута поклон пред паметника на Апостола българската свобода, в центъра на Враца. Поетична композиция за великия българин представиха възпитаници от Иновативно основно училище „Васил Левски“, предаде пресцентъра на общината.

На тържеството присъстваха: областният управител Малина Николова, председателят на Общинския съвет – Нели Стоянова, общински съветници, заместник-кметът Петя Долапчиева, кметът на район „Младост“ във Варна-Христо Христов, директори на институции, ученици, граждани.

В знак на синовна почит и признателност, пред паметника на Васил Левски, бяха поднесени венци и цветя.

Като част от честванията по повод годишнината от гибелта на Апостола, в Младежкия дом бяха отличени призьорите от Областния конкурс „Жив във времето“, организиран от ИОУ „Васил Левски“.
В рамките на награждаването, кметът Калин Каменов връчи приз на Томислава Валентинова, от ПГТР, в раздел „Литература“. В категория „Изобразително“, градоначалникът отличи Велислав Вутов от СУ „Отец Паисий“. В конкурса, който е под патронажа на кмета Каменов, участие взеха над 70 ученици от област Враца.


СНИМКИ: ОБЩИНА ВРАЦА

ПО ПУБЛИКАЦИЯТА РАБОТИ: КАМЕЛИЯ КОЛОВА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder