Ремонтират компрометиран участък от настилката на площад „Христо Ботев“ във Враца (Снимки)

Ремонтират компрометиран участък от настилката на площад „Христо Ботев“ във Враца (Снимки)

„Компрометираният участък от настилката на площада не е заради некачествено строителство“.

Това съобщават от сайта на община Враца.
След демонтиране на ледената пързалка бе установено наличието на компрометиран участък от настилката на площад „Христо Ботев“, където има минимална денивелация на новопоставените плочки. Още същият ден, екип от фирмата-изпълнител по проекта започна реконструкция на зоната, върху която бе разположен леденият атракцион.
Експертите са категорични, че причината за изменения в настилката не е некачествено изпълнение на строително-монтажните работи, а образуването на така наречената „ледена дъска“. В резултат на това – голямо количество вода, което е проникнало под повърхностния слой, е замръзнало, заради непрестанната работа на агрегата на ледената пързалка. Препоръките на специалистите са да бъде допълнително разширена площта на досегашната термоизолация от всяка страна на атракциона.
Техническите ръководители и инженерите допълниха, че подобни изменения няма как да се случат при влошени метеорологични условия.
Главният архитект Чавдар Спасов коментира, че инспекции на реконструкцията на Централната пешеходна зона се извършват не само от надзора по проекта, но и от експерти от местната администрация, като при установяване на дефекти, същите се отстраняват своевременно от фирмата-изпълнител.


СНИМКИ:ОБЩИНА ВРАЦА

ПО ПУБЛИКАЦИЯТА РАБОТИ: КАМЕЛИЯ КОЛОВА

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder