Одобриха 77 терена за загробване на евтаназирани животни в област Монтана (Снимки)

Одобриха 77 терена за загробване на евтаназирани животни в област Монтана (Снимки)

На 18 февруари 2020 г. Областната епизоотична комисия проведе редовно месечно заседание под ръководството на областния управител на област Монтана Росен Белчев и заместник областния управител инж. Цветко Цветков, съобщиха от сайта на областната управа в община Монтана.

Участие в състоялото се в Областната администрация събитие взеха ведомствени териториални структури, общини, горски стопанства и ловно-рибарски сдружения. В рамките на дневния ред присъстващите се запознаха с извършените промени в Закона за ветеринарномедицинската дейност, влезли в сила от 14.02.2020 г. и касаещи режима на регистрация на животновъдните обекти, както и задълженията на органите на местното самоуправление.
В хода на заседанието бяха обсъдени и процедурите по съгласуване от страна на РИОСВ – Монтана и Басейнова дирекция „Дунавски район“ – Плевен, на подадените от общините терени за загробване на евтаназирани животни и странични животински продукти в населените места, като съгласно представените данни към 18.02.2020 г., на територията на 11-те общини в област Монтана са одобрени общо 77 терена за загробване в съответствие с изискванията на Наредба № 22/01.02.2006 г.
В отделни точки присъстващите се запознаха с актуална информация от ОДБХ – Монтана относно епизоотичната обстановка в страната и на територията на ЕС, както и с данни от Регионалната дирекция по горите в Берковица по отношение на отстрела и изпълнението на плановете за ползване в държавните, а също и в предоставените на сдружения ловностопански райони на територията на област Монтана. Съгласно представените от РДГ данни в ловните райони в областта от началото на активния сезон за групов лов на дива свиня до неговия край са отстреляни общо 1150 животни при първоначално заложени 1887, което представлява около 60 % изпълнение на плановете за ползване в държавните и предоставените райони.


СНИМКИ:ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ МОНТАНА

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder