След обвиненията в източване на Общината, „ЕКО-ТИТАН“ с позиция до Видин Вест ТВ

След обвиненията в източване на Общината, „ЕКО-ТИТАН“ с позиция до Видин Вест ТВ

A след като от Община Видин обяви, че спецпрокуратурата работи по сигнал за източване на хиляди левове за озеленяване, от фирмата, занимаваща се с подръжката на зелените площи във Видин, изпратиха позиция до редакцията на Видин Вест.

ПУБЛИКУВАМЕ ЦЯЛАТА ПОЗИЦИЯ БЕЗ РЕДАКТОРСКА НАМЕСА…

На вниманието на обществеността в гр.Видин
ИЗЯВЛЕНИЕ:
от Кристиан Динев- Управител на „Еко- Титан“ ЕООД
и ръководството на фирмата

Уважаеми дами и господа,
Във връзка с напоследък честотиражираните в месни медии изказвания за източване на общинския бюджет на Видин чрез дейността „озеленяване“, оставящи впечатление, че това е единствения проблем в община Видин чрез многократно повтаряне на едни и същи неистини,ние считаме че трябва да дадем нашето обяснение и гледна точка:
Фирма „Еко- Титан“ЕООД е страна по договор с Община Видин, който е подготвен изцяло от общината и както всеки договор за обществена поръчка Изпълнителя предварително се е съгласил с това, което изисква Възложителя, без да има право на поправки.
Според нас финансовите параметри на договора са много изгодни за Община Видин и цените на услугите по него са изключително ниски, нямащи аналог, което лесно може да се докаже.
Не мислим, че е редно в публичното пространство непрекъснато да се повтаря, че ние сме “огромен теч“ за Община Видин при започнала по думите на г-н Кмета проверка на специализирана прокуратура. Проверката не е завършила и не се знае каква ще е констатацията и за това повтарянето на тези предположения уронва името на фирмата и хората, работещи в нея.
Още повече, че доколкото разбираме тази проверка касае Възложителите.
Считаме, че като страна по договор сме изрядни и проверките от различни институции не ни притесняват. Правени са ни многократни такива и обикновено те се правят когато различни новоназначени кметове на общини не желаят да платят реално свършена работа.
Упреците, че за озеленяването на Видин са похарчени стотици хиляди лева, а града не е зелен нито цветен също мислим, че са неоснователни и най- малкото, че за това е виновна фирмата по поддръжка. Ние всяка година сме предлагали засаждане на храсти, рози и фиданки , но ни е отказвано.
Общинският бюджет отдавна е приет, но все още няма обосновка на драстичното намаляване на парите за поддръжка и озеленяване, нито каквато и да е информация от страна на Община Видин във връзка с тази дейност.
От два месеца и половина не ни се възлага никаква работа по договора от Община Видин. В момента никой не се грижи за зелените площи нито в града , нито в общината, в период в който има задължителни дейности.
Липсата на поддръжка в парковете се усеща и сега , а за останалите зелени площи това ще стане малко по-късно, но последиците от това бездействие няма как да се припишат отново на „Еко- Титан“ЕООД.
Приемаме за несериозно/ защото ако е умишлено не желаем да го квалифицираме/ изказването на г-н Кмета, че е возена шума за 500 000лв. за 1 година. Справките показват числа многократно по-малки конкретно за извозването на шумата.
Много удобно е да се пропуска, че в извозването са включени събраната окосена трева, изрязаните клони на храсти и дървета, събраните отпадъци от почистването на алеите / което беше наше задължение по договор до 05.09.2019г./, отпадъци от всички тревни площи и резитби по улиците и др. Всички тези неща се наричат удобно шума, за да звучи по- впечатляващо.
Бихме посъветвали ръководството на Община Видин да не тръгва по пътя на „ ранния Румен Видов“, защото в община Видин наистина има огромни течове- ама огромни и те не са изобщо свързани с озеленяването, но е удобно то да се оплюва, за да не се засягат други парливи теми.
Ако няма кой обаче друг да каже на обществото кои са тези теми, то ще напомним, че ние сме го правили през септември 2011година, при което бяхме първо оплюти, а по- късно хвалени, че сме били единствените доблестни.
27.02.2020г. гр. Видин

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder