Семейство българи контактувало с италианци, заразени с коронавирус

Семейство българи контактувало с италианци, заразени с коронавирус

Под карантина е поставено семейство българи, което е имало пряк контакт със свои приятели италианци преди 10 дни. Италианците впоследствие са били диагностицирани с вируса. Това стана ясно от думите на директора на Военномедицинската академия (ВМА) проц. д-р Венцислав Мутафчийски.

Българите са с леки грипоподобни симптоми. Те са били уведомени от италианските си приятели за коронавируса. Под карантина са и двама курсанти, които са били на обучение в Торино. Следи се състоянието и на един японски гражданин.

„Най-вероятно коронавирусът съществува, все още не сме го доказали“, коментира пред медиите Мутафчийски.

От Националния оперативен щаб във връзка с мерките срещу разпространението на коронавируса докладваха, че има повишаване на смъртните случаи в световен мащаб. Ситуацията около България е следната: В Хърватия случаите на заразени са девет,

Румъния – 4, в Северна Македония – 1. В Италия при заболели 2500, има починали 79. Северна Корея е с регистрирани 5328 заразени души. Това налага към Северна Корея и Иран да се приложат същите строги мерки, взети по отношение и на Китай. В Германия и Нидерландия случаите също са нахвърли 200.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder