Укрити цигари задържани на Дунав мост 2

Укрити цигари задържани на Дунав мост 2

На празничния 3 март митнически служители от ГД „Митическо разузнаване и разследване“ разкриха два случая на превоз на укрити тютюневи изделия в района на ТД Дунавска на Агенция „Митници“.

В нощта на Националния ни празник в района на ГКПП Дунав мост – Русе митнически служители спират за проверка лек автомобил с българска регистрация, теглещ платформа. По думите на шофьора, български гражданин, крайната му дестинация е Австрия. При щателна проверка зад тапицерията на колата, в резервната гума и в други естествени кухини на превозното средство, са открити общо 245 кутии (4900 къса) цигари.

На 3 март акт за установяване на административно нарушение получава и шофьор на български товарен автомобил, пътуващ през ГКПП Дунав мост – Видин-Калафат към Великобритания. При извършено сканиране с мобилна рентгенова система е установена повишена плътност в зоната на леглото в кабината на влекача. При последвалата физическа проверка там са открити 1100 кутии (22 000 къса) цигари.
Общото количество на задържаните цигари е 1345 кутии (26 900 къса).

И в двата случая тютюневите изделия са с валиден български бандерол, но превозът им е в нарушение на акцизното законодателство.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder