32-ма видинчани подадоха предварително попълнени данъчни декларации за ден

32-ма видинчани подадоха предварително попълнени данъчни декларации за ден

32-ма видинчани подадоха предварително попълнени данъчни декларации за ден, съобщиха от пресцентъра на ТД на НАП-Видин.
Новата декларация е значително по-удобна, споделят клиенти.

32-ма видинчани са подали предварително попълнените от НАП данъчни декларации за доходите в последните 24 часа. В повечето случаи формулярите са подадени в непроменен вид, а в останалите случаи са добавяни ръчно доходи от наем и ползвани данъчни облекчения. Средното време за попълване на декларацията до момента е около 10 минути, като ползвателите споделят, че новата декларация е по-удобна за ползване и подаването й изисква значително по-кратко време.
Видео инструкция за ползване на новата данъчна декларация може да се види в YouTube канала на НАП на youtube.com.
Потребителите, които имат персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП) имат достъп до предварително попълнена информация за получени от тях доходи от трудови правоотношения, граждански договори и хонорари, субсидии, изплатени на земеделски производители, доходи от наем за имоти, чиито наематели са юридически лица.
Срокът за подаването на декларацията е 30 април 2020 година, като отстъпка от 5 % от данъка за довнасяне може да се ползва при деклариране по електронен път и плащане до края на март, припомнят от приходната агенция. Условие за отстъпката и за ползването на данъчно облекчение е лицето да няма неплатени публични задължения.
От НАП съветват клиентите си да избягват лични посещения в офисите заради ситуацията, свързана с корона вируса, като декларирането на доходите и внасянето на данъка могат да бъдат извършени изцяло по електронен път без такса.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder