В памет на унгарския революционер Лайош Кошут (СНИМКИ)

В памет на унгарския революционер Лайош Кошут (СНИМКИ)

Кметът на Община Видин и заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика, поднесоха цветя пред паметната плоча на Лайош Кошут в града, съобщиха от пресслужбата на областния град.

Поводът е отбелязването на 172-годишнината от Унгарската революция и борбата за свобода от 1848-1849 г. и Националния празник на Унгария, който се чества на 15 март.
Паметният знак се намира в двора пред къщата на 91-годишната Сашка Николова, чийто прадядо е приютил за кратко революционера през 1849 година. Той е поставен тук през 1993 година. От тогава почти ежегодно Община Видин, съвместно с Посолството на Унгария у нас провеждат официална церемония на това място. Сега, заради извънредното положение в страната, обявено във връзка с разпространението на COVID-19, тя не се състоя.
Д-р Ценков и Борисова бяха посрещнати от стопанката на къщата, която е най-старата във Видин – на повече от 250 години и е паметник на културата. Те обещаха на баба Сашка осигуряването на социален работник, който да й помага в ежедневните задължения.

По повод Националния празник кметът на Община Видин изпрати поздравителен адрес до извънредния и пълномощен посланик на Унгария у нас Нейно Превъзходителство Текла Харангозо.

СНИМКИ:ОБЩИНА ВИДИН

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder