Министър Вълчев не изключва да има учебни часове през събота и неделя

Министър Вълчев не изключва да има учебни часове през събота и неделя

Над 90% от училищата са въвели електронна форма на обучение, като се надяваме тези проценти да се разширят, тъй като имаме уверението, че някои от училищата и днес създават организация. Може двама учители да работят с един клас, може и още един да се присъедини. Мога да кажа, че това, което се случва последните дни, е наистина впечатляващо и забележително. Това обяви на пресконференция в сградата на Министерския съвет образователният министър Красимир Вълчев по повод протичането на учебните часове в дигитална среда заради обявеното извънредно положение срещу коронавируса, предаде Novini.bg

Министърът коментира, че всяко училище само е избрало формите си, говори се основно за синхронна и асинхронна форма на обучение. Синхронното обучение предполага по-сериозна организация на работа за разлика от асинхронното. При асинхронната форма се възлагат задачи на учениците и тук е хубаво да помагат и родителите.
Той подчерта, че близо 2000 учители не разполагат с техническа възможност да преподават в електронен вариант, тъй като не разполагат с въпросната техника. Той допълни, че за целта МОН ще отпусне между 1 и 2 милиона лева за закупуване на техническо оборудван, която да бъде ползвана от учителите.
На места, където има проблем с електронните платформи, още днес изпращат указания за работа с тях. Става дума за пакет на Майкрософт, за който няма да се плаща допълнително, тъй като той е включен в пакета, разясни той.
По отношение на достъпът до интернет просветният министър посочи, че до няколко дни този въпрос ще бъде разрешен в обособените квартали и села в концентрация на деца от ромски произход.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder