Дистанционна форма на обучение в Белоградчик

Дистанционна форма на обучение в Белоградчик

Във връзка с въведеното извънредно положение в България училищата на територията на община Белоградчик успешно преминаха към дистанционна форма на обучение, съобщават от пресслужбата на общината.

Обучението на учениците се осъществява в електронна среда, чрез използване на електронни платформи и ресурси. В първите дни се появиха проблеми с пренатовареността на самите платформи, но постепенно това се преодолява. На учениците, които не разполагат с устройства, се раздават разпечатани материали.
Изборът на електронните платформи, предложени от Министерство на образованието са съобразени с възможностите на учениците. От тази седмица учениците на СУ „Хр. Ботев” преминат към използването на платформата „Microsoft Teams”.
Добрата работа на екипите от преподаватели в НУ „В. Левски”, СУ „Хр. Ботев” и ОУ „В. Априлов” – с. Рабиша, и бързата им адаптивност спомагат за поддържане интереса към учебния процес на учениците. Там, където се налага оказват индивидуален подход, чрез разговори по телефон, консултации с класните ръководители и др.
За по-малките ученици, нуждаещи се от помощ, работата е съобразена със свободното време на родителите им.
Активното участие и отговорност на родители, учители и ученици и добрата обратна връзка спомага за сработването на процеса на дистанционната форма на обучение, подчинена на най-важната задача – да опазим живота и здравето на децата.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder