Проверяват аптеките във Видин за спекула на цените

Проверяват аптеките във Видин за спекула на цените

Втори ден служители от Отдел „Контрол и опазване на обществения ред“, съвместно със служители от Районната здравна инспекция, Комисията за защита на потребителите и Икономическа полиция към Областната дирекция на МВР проверяват аптечната мрежа, съобразно разпореждане на Окръжната прокуратура в града за спекула в цените, съобщават от община Видин.

Проверките са по Надзор за законност във връзка с приложението на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.
Продължават ежедневните обходи на екипи от общинската охрана в централната градска част-паркове, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места)-, с оглед изискването за непосещението им. До момента няма констатирани нарушения. При установяване на такива, ще се сигнализират ораните на реда. Проверките ще продължат до отмяна на заповедта на здравния министър.
Кметовете и кметските наместници от Община Видин следят за спазването на 14-дневния карантинен срок от лица, които пристигат от чужбина, след получаване на анкетни карти от РЗИ -Видин.
Снимката е илюстративна.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder