Топ вести
03.06.2020 - Мобилните екипи на ОДМВР-Видин ще посетят 16 населени места през месец юни
03.06.2020 - Във Видин поставиха метално сърце за съхранение на пластмасови капачки (Снимки)
03.06.2020 - Още двама души излекувани от Коронавирус във Видин, единият е медицински служител в МБАЛ „Св. Петка“
03.06.2020 - Кунчев: Задължителните мерки ще отпаднат, но някои неща остават силно препоръчителни
03.06.2020 - НАП и бизнесът продължават обсъжданията на Наредба Н-18
03.06.2020 - Държавен куклен театър – Видин отново отваря врати на 13 юни
03.06.2020 - Неизвестни нападатели с качулки и шапки са нанесли побой над 16-годишен младеж в Монтана
03.06.2020 - Д-р Цветан Ценков: До месец и половина се надявам да започне ремонта на Е-79 в отсечката Видин – Ружинци
03.06.2020 - Връчиха трудовите договори по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в Община Видин“
03.06.2020 - Заловиха афганистанци в хладилното ремарке с дини на паркинга на крайпътен комплекс в близост до Видин
Допълнителни икономически мерки за борба с последиците от коронавируса (Видео)

Допълнителни икономически мерки за борба с последиците от коронавируса (Видео)

Допълнителните икономически мерки за борба с последиците от коронавируса, които вчера съобщиха в министерски съвет, предвиждат:
мобилизират 4,5 млрд. лв. ресурс в помощ на икономиката; капитализират Българската банка за развитие с 500 млн. лв.; отделят 500 млн. лв. за увеличените разходи за системата на МВР, МЗ и МО; насочват 200 млн. лв. за отпускането на безлихвени потребителски кредити до 1500 лв. за хора в неплатен отпуск; заделят 1 млрд. лв., за да поеме държавата 60% от възнагражденията на застрашени от съкращаване работници; отлагат плащането на някои данъци до 30 юни.

Министър-председателят Бойко Борисов коментира, че мерките на правителството не са закъснели дори с един ден, световните лидери ни дават за пример. Борисов уточни, че основните цели са две – да запазят здравето на възрастните хора и работата на българските граждани.
„Всеки един човек, който в тази ситуацията продължава да ходи на работа, е герой. Благодарение на неговия труд икономиката ни я има. Затова и призовавам работодателите да запазят служителите си, защото с тяхна помощ икономиката ни отново ще тръгне нагоре, когато тази криза отмине“, категоричен е премиерът.

Допълнителните икономически мерки за борба с последиците от коронавируса, които днес съобщихме, предвиждат: мобилизираме 4,5 млрд. лв. ресурс в помощ на икономиката; капитализираме Българската банка за развитие с 500 млн. лв.; отделяме 500 млн. лв. за увеличените разходи за системата на МВР, МЗ и МО; насочваме 200 млн. лв. за отпускането на безлихвени потребителски кредити до 1500 лв. за хора в неплатен отпуск; заделяме 1 млрд. лв., за да поемем 60% от възнагражденията на застрашени от съкращаване работници; отлагаме плащането на някои данъци до 30 юни.Мерките ни не са закъснели дори с един ден, световните лидери ни дават за пример. Основните ни цели сега са две – да запазим здравето на възрастните хора и работата на българските граждани. Всеки един човек, който в тази ситуацията продължава да ходи на работа, е герой. Благодарение на неговия труд икономиката ни я има. Затова и призовавам работодателите да запазят служителите си, защото с тяхна помощ икономиката ни отново ще тръгне нагоре, когато тази криза отмине.

Gepostet von Boyko Borissov am Dienstag, 24. März 2020

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder