Над 70 % от видинчани подадоха онлайн годишните си данъчни декларации, срокът е до 30 април

Над 70 % от видинчани подадоха онлайн годишните си данъчни декларации, срокът е до 30 април

Над 100 000 души в страната са подали годишните си данъчни декларации за облагане на доходите по електронен път до момента, съобщават от Националната агенция за приходи.

Над 70 % от всички получени в агенцията формуляри са изпратени онлайн, като общият брой на обработените декларации е малко над 130 000. Почти 1 500 физически лица от област Видин са подали вече своите годишни декларации, като 74 % от тях са ползвали ПИК код или електронен подпис.

От НАП напомнят, че подаването на декларации за доходите на физически лица и внасянето на данъка трябва да стане до 30 април и съветват клиентите си да използват електронната услуга за деклариране на доходите по интернет с персонален идентификационен код (ПИК). Към момента над 9 000 граждани от Видинска област имат активен ПИК, който могат да използват за всички е-услуги на приходното ведомство.
Едноличните търговци и лицата, избрали да се облагат като еднолични търговци, подават годишните си декларации за доходите до края на юни 2020 година, допълват от НАП.
Националната агенция за приходите съветва клиентите си да отложат посещенията си в офис на ведомството до преустановяването на извънредното положение, като дотогава използват електронните услуги, достъпни на https://inetdec.nra.bg/ с персонален идентификационен код (ПИК) или електронен подпис. Структурите на НАП продължават да работят и да обслужват клиенти при допълнителни мерки за защита и постоянна дезинфекция на помещенията.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder