Пастор от Лом с положителна проба за COVID-19

Пастор от Лом с положителна проба за COVID-19

„Първи пациент с коронавирус е приет за лечение в инфекциозното отделение на държавната болница МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана“, съобщи директорът на болницата д-р Тони Тодоров.
Пациентът е мъж на 64 години от Лом и за сега е в добро общо здравославно сътояние, не се налага интубиране. Първоначално е насочен в отделението по пулмология, където не е постъпвал, а само му е взета проба за коронавирус и веднага е настанен в инфекциозното отделение.
Там е отделен с специално изолирана за болни от COVID-19 стая. Той е постъпил в болницата в Монтана, след като от 10 дни насам е имал грипни симптоми. Директорът на РЗИ в Монтана д-р Елена Борисова съобщи, че до момента са идентифицирани 20 контактни, с които пациентът е бил във връзка. Всички те се поставят под 14-дневна карантина от днес.
Никой от тях няма оплаквания и в момента са в добро здравословно състояние, но ще бъдат проследявани и ако има влошаване – ще бъдат изследвани за коронавирус.
Пациентът работи като пастор към протестантска църква в Лом, но в последния месец е провеждал службите онлайн и не се е срещал с хора, освен със семейството си, обяви Борисова. Тя съобщи, че по време на вземането на пробата лекарят в Монтана е бил с необходимите защитни средства.

Екип Видин Вест

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder