24 нови случаи на КОВИД – 19 у нас, заразените станаха 522-ма

24 нови случаи на КОВИД – 19 у нас, заразените станаха 522-ма

Новите случаи на коронавирус в България са 24 и така общият брой заразени вече достигна 522-ма души. През тази нощ в “Пирогов“ е починал още един пациент и общият брой смъртни случаи от COVID-19 става 18. Излекуваните пациенти пък са 37. Това заяви по време на редовния брифинг в Министерския съвет ръководителят на Националния оперативен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски.

Заразено е и момче на 17 години от Бургас. В Стара Загора са трима: лекар на 35 години, семейство: майка и син, като синът се е върнал от Англия, а бащата е дал положителна проба във вчерашния ден. Заболели са още двама мъже в Перник, в Сливен: две жени на 32 и 62 години. В Русе – мъж на 21 години, завърнал се от Англия. В Пловдив – мъж на 64 години. Кърджали – мъж на 71 години.

Най-младият пациент е на година, а най-възрастният на 86. Медицинските лица, които са заразени с вируса в страната, вече са 23-ма.

На брифинга проф. Мутафчийски разкри, че към щаба са постъпили четири предложения за безвъзмездно отстъпване на хотели, където хората да прекарват карантинен период. Началникът на ВМА допълни, че оперативният щаб не управлява финансови средства и поради това не може да коментира предложенията на някои хотели да дават възможност сградите да се използват от заболели хора, но срещу заплащане.

С увеличение на лабораториите за тестване на коронавирус в страната ще имаме повишен капацитет за проби на 2 500-3 000 души. Това ще бъде и необходимо, тъй като се очаква броят на заболелите от COVID-19 да се увеличи, тъй като все още се смята, че пикът на заболеваемост не е достигнат. Утре се открива лаборатория в “Пирогов“, в която хората ще могат да бъдат тествани по методиката PCR. Лаборатория ще започне да работи и на територията на белодробна болница “Света Анна“. Това сподели по време на брифинга проф. Тодор Кантарджиев, директор на Центъра за заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб.

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder