Топ вести
Нов смъртен случай заради коронавируса, 19 нови заразени

Нов смъртен случай заради коронавируса, 19 нови заразени

За последното денонощие има 19 нови потвърдени случая на Covid-19. От тях в болница са настанени 6 души. Общият брой на заразените лица са 541.

Това обяви на редовния си брифинг в Министерски съвет председателят на Националния щаб за борба с коронавируса генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски.
В София са 15 случая – в „Пирогов“ има един, в Инфекциозна болница са двама, в Център за бърза медицинска помощ са 6 от изследвани 85 служители, в центъра за бърза медицинска помощ на ВМА има един.
В Благоевград, Стара Загора,Хасково и Смолян има по един нов случай.
Генералът припомни, че най-младият пациент е на 1 година, а най-възрастният е на 86 години. Средната възраст е 46,5 години.
Общо 30 човека от медицинският персонал са заразени с коронавирус. Това са 17 лекари, 8 медицински сестри и 5-има друг медицински персонал. Заразени по време на работа са 22-ма.
Тази сутрин е починал мъж с множество придружаващи заболявания на 72 години. За последното денонощие има още две жени, които са починали.
Общо 21 стават починалите, това е 3,7% от общият брой на заразените. Средната възраст е 65 години. Сега усилията са съсредоточени в това кога се очаква пикът на болестта. „Потвърждавам, че той ще бъде около Великден“, каза ген. Венцислав Мутафчийски.
На брифинга генералът съобщи, че му предстои среща с премиера за да обсъдят обстановката до момента.

Очаквайте подробности…

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder