С колко предпазни средства разполагат болниците в областите Видин, Враца и Монтана?

С колко предпазни средства разполагат болниците в областите Видин, Враца и Монтана?

На днешния редовен брифинг председателя на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. Венцислав Мутавчийски даде информация за Видин, Враца и Монтана с какви предпазни средства разполагат болниците като подчерта, че за трите области има 5 случая на Covid-19. В Област Видин са 2, във Враца 2 и в Монтана 1.

-Видин-защитни маски за обща употреба-13 300, защитни маски за специализиран персонал-200 броя, облекла за обща употреба-800, защитни очила-126 броя, защитни шлемове-130, спирт за дезинфекция-3 тона, гел за дезинфекция-66 броя и от по-малка разфасовка-233.
Допълнително за областта- облекла за медицински персонал-130 броя, от които 90 броя за едната болница. 40 броя за спешна медицинска помощ във Видин. Допълнителни маски за обща употреба-7 540.

-От РЗИ-Враца е разпределено 13 300 защитни маски за обща употреба, за специализиран персонал-200 бр. Облекла за обща употреба-800 бр., защитни очила-126, защитни шлемове-175, спирт-3 тона. Гел за дезинфекция общо около 300 броя.
Допълнителни предпазни средства за областта има разделени същия размер като за област Видин, посочи генералът.

– В Монтана са разпределени малко повече предпазни средства, като д-р Мутавчийски подчерта, че тази област първа е била с болни от коронавирус, най-вече в Лом.
Там са дадени 14 500 маски за обща употреба, защитните маски за специализиран персонал са 260 броя. „Преди 3 дни са останали 15 защитни облекла, като РЗИ веднага е реагирала там“, разкри шефът на щаба.

СНИМКАТА Е ИЛЮСТРАТИВНА

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder