Раздават еднократно оставащите доставки по схемите „Училищно мляко“ и „Училищен плод“, 3000 деца в Община Видин имат право на помощта (Снимки)

Раздават еднократно оставащите доставки по схемите „Училищно мляко“ и „Училищен плод“, 3000 деца в Община Видин имат право на помощта (Снимки)

Раздават еднократно оставащите доставки по схемите „Училищно мляко“ и „Училищен плод“ на Държавен фонд „Земеделие“.

Право на помощта в Община Видин имат общо към 3 000 деца от детските градини (без яслените групи), подготвителните групи в училище и учениците от първи до четвърти клас, информират от общината. Създадена е необходимата организация в учебните и детските заведения за получаването на храните от родителите по определен график, като задължително се ползват предпазни средства. Продуктите ще достигнат и до всички детски градини на територията на Общината, със съдействието на Държавно горско стопанство – Видин.
Предоставяните за консумация опаковани храни са плодове, зеленчуци, сирене и кашкавал, съгласно действащите правила и изисквания за качество, съхранение и доставка, която се извършва при стриктно спазване на противоепидемичните изисквания за транспортна и лична хигиена. Тази възможност се реализира съгласно препоръките на Европейската комисия към страните-членки за взимане на гъвкави решения на национално ниво, във връзка с извънредните мерки заради пандемията от коронавирус COVID-19 до 13 май.


СНИМКИ:ОБЩИНА ВИДИН

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder