В Монтана разходки на кучета само с квитанция за платена такса

В Монтана разходки на кучета само с квитанция за платена такса

Родителите с деца до 12 години ще могат да ги разхождат между 9,30 и 18,30 часа в централните паркове на Монтана – „Огоста”, градска градина, „Монтанензиум”, Слънчевата градина” и „Калето”, съобщи кметът Златко Живков.

Днес той направи съвместна пресконференция с началника на районното полицейско управление гл. инспектор Бисер Йончев за облекчаването на част от мерките на извънредното положение.
За разлика от родителите с малки деца, ситуацията със собствениците на кучета е доста различна, уточни Живков. Досега само четирима жители на общината са заплатили годишната такса за домашни любимци. Затова кметът настоя началника на полицейското управление да разпореди на патрулиращите служители да изискват квитанция за платена такса от хората, които разхождат кучетата си.

Районните полицаи в периода са натоварени с най-разнопосочни задачи, заяви гл. инспектор Йончев. Освен охраната на контролните пунктове на вход-изходите на града те проверяват и хората под карантина, следят как се изпълняват противоепидемиологичните мерки на кооперативния пазар, в градската зона, в селата от общината и още три други общини – Бойчиновци, Чипровци и Георги Дамяново. Между 50 и 60 души ежедневно изпълняват всички тези задачи плюс оперативната полицейска работа. Добрата новина е, че регистрираните престъпления в този период са доста по-малко, в сравнение със същия период през миналата година.
Снимката е илюстративна

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder