4 съвета как да изберете часовник за дама

4 съвета как да изберете часовник за дама

През последните десетилетия ръчните часовници стават все по-популярни както сред жените, така и при мъжете, особено тези на марката Seiko (https://timedix.bg/seiko). Забавен факт е, че ръчните часовници са били носени само от жени преди 20-ти век, главно с цел декорация, а не с функция за следене на времето. Предполагам, че това все още някак се прилага в днешно време. Тъй като жените разглеждат главно часовниците като вид аксесоар, те се грижат най-много за външния вид на часовника.
Съгласен съм, че е важно жените да избират часовник, който да отговаря на техния стил. Тогава часовникът може да бъде ефективна добавка към техния външен вид или дори да се превърне особеност на стила.
Механизъм
Оказва се, че не са много дамите, които се интересуват от техническите спецификации на часовника. Важно е обаче да се разбере, че механизмът е сърцето на часовника. Без добър механизъм часовникът няма да работи правилно.
Няма съмнение, че швейцарските механизми все още са най-добрите. Когато става дума за вида на механизма, можете да изберете механичен механизъм или кварцов.
Механичният механизъм изглежда интересен като се има предвид високото ниво на изработка и първокласното качество на техническите детайли. Този вид механизъм, обаче, изисква повече усилия за поддръжка. Ако това е ръчен механизъм, ще трябва да не забравяте да го навивате. Ако часовникът е „самонавиващ се“, с други думи, автоматичен механизъм, трябва да го носите често, за да гарантирате точността му.
В противен случай кварцовия механизъм може да бъде умен избор. Захранвани от батерия, кварцовите часовници са по-точни и по-евтини от механичните часовници. При този тип механизъм трябва да сменяте батерията 2-3 години след закупуването, според инструкциите на производителя или когато батерията е изтощена.
Съчетание с тена на кожата
В зависимост от облеклото и повода, можете да изберете циферблат за часовник, който е най-подходящ за вас. Ако сте в офис дрехи по време на срещи или ежедневни дейности, минималистичният часовник с обикновен циферблат може да бъде чудесен избор. От друга страна, часовник, декориран със скъпоценни камъни, може би е най-подходящ за комбиниране на елегантни рокли за престижно или специално събитие.
1. Начини за определяне на вашия тен на кожата
Тенът на кожата обикновено попада в една от двете категории: хладен или топъл. Можете да идентифицирате тена на кожата си, като погледнете цвета на вените на вашите ръце.
Хладните тонове на кожата се характеризират със синкаво оцветени вени. Ако имате хладен тен на кожата, можете да забележите розови или розово-червени тонове, когато се погледнете в огледалото. Говори се, че повечето хора имат хладна кожа, включително тези с тъмна кожа и тен.
От друга страна, топлите тонове на кожата се разпознават по зеленикаво оцветените вени. Когато се гледате в огледалото, човек с топъл тен на кожата може да наблюдава жълти или златисто-кайсиеви тонове. Хората със светла кожа обикновено имат топъл тен на кожата.
2. Материал на часовника
Дама с хладен тен на кожата ще изглежда най-добре, носейки часовник от неръждаема стомана, сребро или бяло злато.
За разлика от тях, ръчните часовници в златно или розово ще бъдат най-добрият избор за жени с топла кожа.
3. Скъпоценни камъни
Хладните тонове на кожата ще пасват на диаманти и такива нюанси камъни като розово, синьо, червено и пурпурно. Затова циферблатът за часовник, украсен с диаманти, рубин, син сапфир, аквамарин или изумруд, може да бъде добър избор.
Жените с топли тонове на кожата трябва да обмислят скъпоценни камъни със земни нюанси като александрит, цитрин, гранат или жълти диаманти.
Циферблат
За жена размерът на циферблата не трябва да бъде твърде голям, но очевидно трябва да отговаря на размера на китката ви.
Каишка
Има много видове каишки, които можете да изберете. Въпреки това, тъй като жените обикновено предпочитат различни тоалети, бих ви предложил или да имате няколко часовница, или да имате сменяеми каишки, за да сте подготвени за всички ситуации.
Цветът на кожената каишка за вашият часовник трябва да съвпада с останалите елементи във вашите тоалети. Например, ако имате черна кожена чанта или черни високи токчета, несъмнено трябва да изберете черна кожена каишка за часовника.
Много и разнообразни предложения за часовници може да откриете в онлайн магазина https://timedix.bg/

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder