„Обединени срещу Covid-19“ дари 30 000 лв. за болницата и общинските социални услуги в Лом

„Обединени срещу Covid-19“ дари 30 000 лв. за болницата и общинските социални услуги в Лом

Фондация „Генерация“, в партньорство с Община Лом, кандидатства пред Фонд „Обединени срещу COVID-19” и получи дарение от 9 793 лв. за социални услуги и самотноживеещи хора. Петнайсетте социални услуги в Лом, три от които за стари хора, ще получат лични предпазни средства и дезинфектанти. Общо 210 души от персонала ще бъдат снабдени с маски за многократна употреба и сертифицирани препарати на спиртна основа като мярка за ограничаване на разпространението на COVID-19. В рамките на инициативата 54 самотноживеещи възрастни хора в Лом ще бъдат осигурени с пакети с хранителни продукти от първа необходимост, които ще бъдат доставени до домовете им с помощта на доброволци.

Община Лом осигури 9940 лв. от дарителския фонд „Обединени срещу COVID-19”. С тези средства през м. юни ще бъдат доставени хранителни пакети на самотноживеещи възрастни над 65 години и хора с увреждания от селата Замфир, Трайково, Сталийска махала, Ковачица, Станево, Долно Линево, Сливата и Добри дол, съобщават от пресцентъра на града.

МБАЛ „Св. Николай Чудотворец“ ЕООД Лом получи дарение от Фонд „Обединени срещу COVID-19” в размер на 10 000 лв. Майстор-ковачът Петър Иванов също дари на ломскта болница 1550 лв. от продажбата на свои и на негови колеги творби от ковано желязо. С дарените средства на болницата е закупила предпазни облекла, маски и консумативи.

Фонд „Обединени срещу COVID-19“ е създаден по инициатива на Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България, за да подкрепи местни общности в страната, пострадали от кризата с коронавируса.

След двата кръга за набиране на кандидатури фондът подпомага общо 106 лечебни заведения, граждански организации, общини, читалища, както и социални инициативи на микро и малки предприятия от цяла България. С общо 961 493 лв. ще се осигурят медицинска апаратура, оборудване и защитни средства, необходими за обслужване на пациенти с коронавирус, а също така хранителни продукти, лекарства и защитни средства за самотни възрастни хора, болни, деца, безработни, бедни и други уязвими групи.

ЕКИП:ВИДИН ВЕСТ

Сподели в социалните мрежи:
Jooble : Работа в град Видин

Обяви от Видин, региона и света

error: Прочети повече на www.vidinvest.com
placeholder